• NL

Noordwest Tour de Friends

Datum
13-07-2022

Locatie
Aletta Jacobszaal, locatie Alkmaar

Tijdstip
16:00 - 20:00 uur

Doelgroep
iedereen welkom

Wil jij je op een sportieve manier inzetten voor het goede doel? Fiets dan mee met Noordwest Tour de Friends. Op woensdag 13 juli organiseren we de 1e editie van dit unieke event in ons ziekenhuis in Alkmaar. Iedereen kan meefietsen.

Beweeg je beter! met Magic Carpet
Magic Carpet is een interactieve vloer- en tafelprojectie die patiënten van jong tot oud op een leuke manier in beweging brengt. Marlou Staal, fysiotherapeut en projectleider Beweeg je beter!, vertelt: ‘Bewegen is goed voor iedereen. Juist voor patiënten die in het ziekenhuis verblijven. Een week op bed liggen kost 1,4 kg aan spiermassa en 10% aan spierkracht. Er is 3 maanden intensieve revalidatie nodig om dit terug te krijgen. Het blijven bewegen tijdens de ziekenhuisopname is daarom belangrijk. Het verkleint de kans op complicaties en op een lange opnameduur.’ Voor de afdeling fysiotherapie reden genoeg om binnen Noordwest bewegen actief onder de aandacht te brengen met het project Beweeg je beter!

Meedoen
Aanmelden voor Noordwest Tour de Friends kan via deze link voor 1 (of meer) van de 4 rondes van 50 minuten. De 1e ronde start om 16.00 uur en de laatste om 19.00 uur. De bijdrage is € 50,- voor ronde 1, 2 of 3 en € 100,- voor businessronde 4. Vergroot je bijdrage door middel van sponsoring. Leuk detail: als deelnemer trap je mee op de fietsen die gebruikt worden door onze patiënten.

Vrienden van Noordwest
Vrienden van Noordwest zet zich in om wensen te vervullen die het verblijf van patiënten in onze ziekenhuizen aangenamer maken en ondersteunen bij een sneller herstel. De steun van donateurs en sponsoren is daarbij onmisbaar omdat het om wensen gaat die niet vanuit het standaard ziekenhuisbudget kunnen worden betaald.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Agenda