• NL

Alkmaar: informatiestand Reuma Patiëntenvereniging Alkmaar

Datum
12-10-2017

Locatie
Alkmaar, centrale hal

Tijdstip
10:00 - 16:00 uur

Doelgroep
belangstellenden

Reuma Patiëntenvereniging Alkmaar staat op donderdag 12 oktober met een informatiestand in Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar. Belangstellenden kunnen bij de stand terecht voor informatie of voor vragen op het gebied van reuma. Het thema is ‘kweek begrip, plant een bol’. Belangstellenden ontvangen bij de kraam een tulpenbol.

Wereldreumadag

Met de informatiestand wil Reuma Patiëntenvereniging Alkmaar aandacht besteden aan Wereldreumadag. Dit is op 12 oktober een jaarlijks terugkerend wereldwijd initiatief om aandacht te vragen voor mensen met reumatische en spieraandoeningen (Rheumatic and Muskuloskeletal Diseases).

Reumatische aandoeningen zorgen vaak voor lichamelijke beperkingen. Mensen met een vorm van reuma – en hun omgeving – moeten niet alleen leren omgaan met hun ziekte, pijn en vermoeidheid, maar ook met vragen, twijfels en emoties die gepaard gaan met hun aandoening. Reuma heeft bovendien invloed op studie, werk, gezin, hobby’s enz.

Op deze dag vragen de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland en reumapatiëntenverenigingen daarom uitdrukkelijk aandacht voor de impact van reuma op mensenlevens.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Agenda