• NL

Alkmaar: ICD informatiebijeenkomst

Datum
19-02-2019

Locatie
Alkmaar, hart-longcentrum (217)

Tijdstip
14:00 - 15:00 uur

Doelgroep
ICD dragers

Onlangs is er bij u een ICD geïmplanteerd. Over de medische en technische aspecten van de ICD bent u persoonlijk geïnformeerd. Toch kunnen er in de loop van de tijd nog nieuwe vragen zijn ontstaan. De ICD informatie bijeenkomst is een goed moment om deze vragen te stellen. Tijdens de bijeenkomst wordt nadruk gelegd op psychosociale en maatschappelijke aspecten. Er wordt niet ingegaan op de persoonlijke situatie in verband met de privacy van de aanwezigen.

Programma
De technicus zal de bijeenkomst starten en wat vertellen over de verschillende ICD indicaties en de type ICD’s die op de markt zijn, de thuismonitoring en het rijbewijs. Vervolgens zal er een film worden afgespeeld waarin 4 patiënten en een partner iets vertellen over hun ervaring met de ICD. Tot slot vertelt de psycholoog iets over de eventuele psychische en/of emotionele reacties die zich kunnen voordoen bij de ICD drager en/of zijn familie.

Uitgenodigd
Voor de bijeenkomst worden circa 10 ICD dragers met partner uitgenodigd. Meer informatie over deze bijeenkomst kunt u opvragen bij de polikliniek. Telefoonnummer 072 - 548 2700, bereikbaar maandag t/m vrijdag 8:30 tot 16:30 uur.

Locatie
De informatie bijeenkomst is iedere 3de dinsdag van de maand van 14:00 tot 15:00 uur op afdeling 217, hart-longcentrum locatie Alkmaar. U kunt zich verzamelen bij de koffieruimte van het dagziekenhuis. Als u probeert 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn dan kunnen we het programma om 14:00 uur starten.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Agenda