• NL
Gepubliceerd: 28-10-2019, laatst gewijzigd: 01-11-2019

Sloop westvleugel Huize Westerlicht begonnen

In augustus startte Noordwest Ziekenhuisgroep met de renovatie van Huize Westerlicht. De bouwplaats is ingericht en ook achter de schermen zijn de nodige voorbereidingen getroffen.

Planning
De komende maanden staan in het teken van de sloop van de westvleugel. In het nieuwe jaar vinden de renovatiewerkzaamheden aan het hoofdgebouw plaats. In het najaar van 2020 verwachten wij de renovatie te voltooien. Huize Westerlicht krijgt een kantoor- en onderwijsfunctie. 

Start sloopwerkzaamheden per 28 oktober
In de week van 28 oktober starten de sloopwerkzaamheden. De westvleugel wordt met ongeveer tweederde ingekort. De sloper ontmantelt de vleugel met beleid. Sommige bouwmaterialen krijgen een tweede leven in het te renoveren hoofdgebouw. Dit betreft hout, dakpannen, lambrisering, glas-in-lood en raamkozijnen die nog intact zijn. Overige materialen worden gesorteerd in containers en afgevoerd door de sloper.

Wat merkt u ervan?
De sloopwerkzaamheden worden op werkdagen van 7.00 tot 18.00 uur uitgevoerd door Vermeulen sloop- en milieutechnieken, een onderaannemer van bouwbedrijf Heijmans, de hoofduitvoerder van de renovatie. Onvermijdelijk leidt de sloop in de directe omgeving van Huize Westerlicht tot geluidsoverlast. In de nabije omgeving kan ook enige geluidshinder worden ervaren.

De volle containers worden met vrachtwagens afgevoerd. De transportroute loopt komende vier weken via parkeerterrein P8, naar de Prinses Julianalaan en vervolgens de Kennemerstraatweg. Na deze maand verlaten de vrachtauto’s het terrein aan de westkant van Westerlicht; verder blijft de route ongewijzigd. De vrachtauto's voeren het puin verspreid over de dag af. Vooraf aan de sloopwerkzaamheden worden beschermende maatregelen getroffen voor het groen rondom de westvleugel.

Informatie en contact
Zie voor meer informatie over de renovatie van Huize Westerlicht: www.nwz.nl/noordwestbouwt
Neemt u bij vragen, opmerkingen of overlastsituaties graag contact op.

  • Maandag t/m donderdag, tijdens kantoortijden:
    Bureau vernieuwbouw: tel. 072 - 548 2388 / e-mail: vernieuwbouw@nwz.nl
  • Bij acute calamiteiten op de bouwplaats, op vrijdag en buiten kantoortijden:
    Receptie/beveiliging Noordwest Ziekenhuisgroep: tel. 072 - 548 4444

 

Lees ook: Noordwest start renovatie Huize Westerlicht

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws