• NL
Gepubliceerd: 11-12-2019, laatst gewijzigd: 06-02-2020

Wegwerkzaamheden locatie Alkmaar voor aansluiting warmtenet (UPDATE)

Update, 6 februari 2020

Uitloop werkzaamheden 
De werkzaamheden in de Harddraverslaan duren iets langer dan gepland door de slechte weersomstandigheden en materiaalleveringen. HVC verwacht vrijdag 21 februari de werkzaamheden in de Harddraverslaan af te ronden.  
---------------------

Oorspronkelijk bericht 11 december 2019:

Sinds september is HVC aan het werk om de Alkmaarse locaties van Noordwest aan te sluiten op het warmtenet. De aansluitingen van Labotheek en Huize Westerlicht zijn inmiddels gereed. Daar wordt nu nog gewerkt aan de binnen-installaties. Vanaf 6 januari 2020 start HVC met de aansluiting van de Noordwest locatie aan de Wilhelminalaan. 

Werkzaamheden vanaf 6 januari
Voor de aansluiting wordt een aftakking gemaakt van het warmtenet dat begin 2019 in de Prinses Julianalaan is aangelegd. De volgende werkzaamheden staan gepland: 

  • Harddraverslaan: de werkzaamheden staan gepland van maandag 6 januari t/m vrijdag 14 februari. Er wordt niet gewerkt in de groenstroken om schade aan de beschermde paddenstoelen te voorkomen
  • Wilhelminalaan ter hoogte van Noordwest: de werkzaamheden staan gepland van vrijdagavond 10 januari 18.00 uur tot uiterlijk maandagochtend 13 januari 05.00 uur

Het kan gebeuren dat de werkzaamheden uitlopen door onvoorziene (weers)omstandigheden. 

Uitvoering 
Aannemer MVOI voert de werkzaamheden uit in opdracht van HVC. De werkzaamheden mogen uitgevoerd worden tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Meestal werkt MVOI tot 16.00 uur. De werk- en opslaggebieden worden afgezet met bouwhekken. De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Alkmaar. 

Bereikbaarheid
Noordwest blijft tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar voor auto’s, fietsers en voetgangers. Wel geldt er gedurende het weekend van 10-13 januari een omleiding vanwege graafwerkzaamheden in de Wilhelminalaan.

Bushalte vervalt 10 - 13 januari
De bushalte ‘Noordwest Ziekenhuisgroep’, voor de hoofdingang aan de Wilhelminalaan, vervalt  gedurende 1 weekend: van vrijdagavond 10 januari 18.00 uur tot uiterlijk maandagochtend 13 januari 05.00 uur. Bussen worden omgeleid via de Kennemerstraatweg. De dichtstbijzijnde uitstaphalte voor Noordwest is tijdens dit weekend ‘Metiusgracht’ (300 meter lopen). Busbedrijf Connexxion informeert reizigers over de tijdelijke sluiting van de bushalte en de omleiding. 

Parkeren Harddraverslaan 
Tijdens de graafwerkzaamheden in de Harddraverslaan is een aantal parkeervakken niet bereikbaar. Dit gaat om de betaald parkeervakken 60 t/m 66 en 71 t/m 77 en om de vakken voor vergunninghouders 11 t/m 20 en 31 t/m 40. Voor vergunninghouders zijn alternatieve parkeerplaatsen geregeld in overleg met de gemeente Alkmaar. Zij kunnen parkeren naast kinderboerderij De Hertenkamp of een tijdelijke parkeerkaart aanvragen bij de gemeente voor de Singelgarage. 

Om veilig het betaalde parkeergebied op de Harddraverslaan te verlaten wordt op de Wilhelminalaan eind december een tijdelijke verkeersluis aangelegd ter hoogte van de inrit van Noordwest. 

Contact
Zie voor meer informatie over het warmtenet ook: www.warmtenetalkmaar.nl
Heeft u vragen? Mail dan naar noordwestbouwt@nwz.nl
 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws