• NL
Gepubliceerd: 18-12-2019, laatst gewijzigd: 18-12-2019

Gemeente Alkmaar verleent bouwvergunning aan Noordwest

De gemeente Alkmaar heeft de bouwvergunning die Noordwest Ziekenhuisgroep in augustus aanvroeg verleend. Deze bouwvergunning werd tegelijkertijd met de eerder verleende kapvergunning aangevraagd. Beide vergunningen zijn nodig om te kunnen starten met de nieuwbouw in Alkmaar.

Belangrijke stap
De gemeente heeft getoetst of de bouwplannen passen binnen het bestemmingsplan. Jurgen Sernee, lid raad van bestuur: ‘Met het verlenen van de bouwvergunning is een belangrijke stap gezet op weg naar gefaseerde nieuwbouw in Alkmaar’. In de eerste bouwfase gaat het om de nieuwbouw van de zogenoemde ‘acute as’. Hier bevinden zich de operatiekamers complexe zorg, het spoedplein met o.a. spoedeisende hulp, de intensive care en verpleegafdelingen complexe zorg. Tijdens deze fase wordt ook, direct onder het gebouw, de ondergrondse parkeergarage aangelegd.

Impact op de Alkmaarderhout
Om verlies van groen zoveel als mogelijk te beperken, is onderzocht welke bomen kunnen worden verplaatst. Er kunnen 19 bomen – onder begeleiding van een ecoloog en bomenexperts – worden verplaatst. Voor de andere bomen is verplaatsen geen verantwoorde optie. Het gaat om 35 bomen in de Westerhout en 74 bomen op het ziekenhuisterrein. Alle te kappen bomen worden 1 op 1 gecompenseerd. Daarbij gaat het om kwalitatieve compensatie; als een grote boom moet wijken, komt er een grote boom voor terug. Eerder werd de kapvergunning verleend waardoor vandaag kon worden gestart met de bomenkap  

Renovatie Westerlicht
Noordwest werkt momenteel al volop aan renovatie van Westerlicht. Doel is het Rijksmonument met behoud van originele details te moderniseren en te gebruiken als onderwijs- en kantoorruimten. Lees meer over de renovatie van Westerlicht.

Meer informatie
Zie www.noordwestbouwt.nl voor meer informatie over de bouwplannen van Noordwest Ziekenhuisgroep. Neem bij vragen gerust contact op via noordwestbouwt@nwz.nl.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws