• NL
Gepubliceerd: 06-02-2020, laatst gewijzigd: 06-02-2020

Kwaliteitsmeting zorg: wat merken onze patiënten ervan?

Voldoet Noordwest nog aan de geldende normen voor kwaliteit en veiligheid? Dit wordt elke 4 jaar gemeten door het NIAZ. Zo ook dit jaar, namelijk van maandag 10 tot en met vrijdag 14 februari a.s. Er zijn dan in het ziekenhuis onafhankelijke deskundigen (auditteam) van het NIAZ aanwezig, die onze zorg controleren (kwaliteitstoets) om te beoordelen of het ziekenhuis het internationale kwaliteitskeurmerk NIAZ kan behouden. 

Wat merken onze patiënten ervan?
Deze onafhankelijke deskundigen lopen rond in het ziekenhuis en kunnen u als patiënt benaderen met de vraag of u mee wilt werken. Zo stellen zij u dan vragen of lopen met u mee als u een zorgverlener bezoekt. Stelt u dit niet op prijs, dan geeft u dit natuurlijk aan. De deskundigen van het NIAZ zijn herkenbaar aan een naamplaatje die op hun kleding is bevestigd. 

NIAZ internationale kwaliteitskeurmerk
Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft in 2016 de zorg van Noordwest Ziekenhuisgroep gemeten. Noordwest heeft toen het internationale kwaliteitskeurmerk NIAZ-accreditatie behaald, voor een periode van 4 jaar. Dit keurmerk is het belangrijkste kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws