• NL
Gepubliceerd: 19-08-2020, laatst gewijzigd: 19-08-2020

‘Heeft u het al geregeld voor uw kind?’

Hoe kunt u inzage krijgen in het medisch dossier van uw kind? Door het regelen van een machtiging voor Mijn Noordwest. Hoe zorgt u ervoor dat uw huisarts op de hoogte is van de medische informatie uit het ziekenhuis? Door het regelen van de toestemming voor het delen van medische gegevens. Zo kan uw huisarts altijd de juiste zorg geven: snel, goed en veilig. En weet u wat er in het medisch dossier van uw kind staat. In onze folder leggen wij u uit hoe u deze zaken kunt regelen en waarom dit zo belangrijk is. 

Mijn Noordwest steeds meer ingezet
Mijn Noordwest wordt steeds belangrijker. Zo wordt het portaal voor meer zorgdoeleinden ingezet. Denk aan vragenlijsten of een videoconsult met de zorgverlener. Maar ook is het belangrijk om informatie uit het medisch dossier (onderdelen) of een afspraak te kunnen raadplegen, voor een goede voorbereiding van het ziekenhuisbezoek. Niet elk kind heeft een DigiD. Daarom kunt u via een machtiging toegang aanvragen tot het portaal van uw kind. U vult hiervoor een formulier in.

Toestemming delen medische gegevens
Patiëntenzorg reikt verder dan de ziekenhuismuren. Denk hierbij aan de huisarts. Graag vestigen wij uw aandacht op het geven van toestemming voor het delen van medische gegevens. Deze toestemming geldt alleen voor zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling/begeleiding van het kind. Ook hiervoor vult u een formulier in.

Meer informatie
Lees onze folder ‘Heeft u het al geregeld voor uw kind?' of kijk op nwz.nl/kindergeneeskunde 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws