• NL
Gepubliceerd: 04-09-2020, laatst gewijzigd: 09-10-2020

Noordwest opent locatie Bergermeer voor planbare operaties

Noordwest heeft haar activiteiten in Centrum Oosterwal uitgebreid. Deze locatie is bedoeld voor patiënten die op de wachtlijst staan voor een electieve, laagcomplexe operatieve ingreep bij laag-risicopatiënten. In deze tijd een belangrijke stap, omdat deze operaties zijn uitgesteld als gevolg van de coronapandemie. Het gaat inmiddels om een aantal ingrepen van de specialismes orthopedie, chirurgie en plastische chirurgie. De tijd is nu rijp deze locatie een eigen naam te geven. Dit wordt locatie Bergermeer van Noordwest Ziekenhuisgroep.

Nieuwe naam
De naam verwijst naar het bedrijventerrein en de wijk die dezelfde naam draagt. Daarnaast is het belangrijk dat er geen verwarring ontstaat met de andere zorg die in dit gebouw of op de andere Noordwest-locaties in Alkmaar worden verleend. De komende tijd wordt de nieuwe naam in alle communicatie-uitingen doorgevoerd. 

Snel aan de beurt
Patiënten met knie- of schouderklachten die een laagcomplexe operatie moeten ondergaan kunnen nu sneller worden geholpen. Ook patiënten die moeten worden behandeld voor een liesbreuk of plastische chirurgie moeten ondergaan aan de hand of pols kunnen sneller terecht op deze nieuwe locatie. Verdere uitbreiding is in voorbereiding.  

Andere omgeving
Door deze unieke samenwerking met Centrum Oosterwal vindt een deel van de planbare operaties nu plaats op locatie Bergermeer. Hierdoor kan dezelfde ziekenhuiszorg worden geleverd, maar dan in een kleine, prettige en moderne omgeving. Dit verkort de wachtlijsten en verkleint de kans dat de operatie moet worden verzet vanwege dringende en complexe operaties die voorrang hebben op de laagcomplexe electieve zorg. Ook tijdens de eerste corona-golf hebben we gezien dat veel van deze operaties moesten worden verzet. Dat willen we zoveel mogelijk voorkomen. [Planning loopt via Noordwest] 

Eigen arts
De operaties worden uitgevoerd door de medisch specialisten van Noordwest. De planning wordt dan ook uitgevoerd door Noordwest en de patiënten worden dus gewoon geholpen door hun eigen arts. Tijdens de operatie wordt de arts bijgestaan door uitstekend gekwalificeerde OK- en anesthesiemedewerkers van Centrum Oosterwal. 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws