• NL
Gepubliceerd: 23-12-2020, laatst gewijzigd: 23-12-2020

Noordwest schaalt planbare zorg verder af

Door de snelle toename van coronapatiënten in ons ziekenhuis moeten wij helaas extra maatregelen nemen. Per woensdag 23 december wordt de planbare zorg nog verder afgeschaald. Dat betekent dat we planbare operaties moeten uitstellen. Dit doen we uiteraard alleen als het medisch gezien verantwoord is. We vinden dit ontzettend vervelend voor de patiënten die dit betreft.

Welke ingrepen worden uitgesteld?
Per woensdag 23 december worden alle planbare operaties uitgesteld. Dit geldt voor locatie Alkmaar, locatie Den Helder en locatie Bergermeer. Vooralsnog gaan alleen urgente operaties door die medisch gezien binnen 6 weken moeten plaatsvinden. De overige ingrepen worden – indien het medisch verantwoord is – uitgesteld. Om de patiënten die een urgente ingreep moeten ondergaan zo goed mogelijk te spreiden, kan het zijn dat zij op een andere datum of een andere locatie worden geopereerd.

Wat gaat er wel door?
Acute zorg, semi-acute zorg en oncologische zorg gaat door. De poliklinieken zijn open en afspraken laten we zoveel mogelijk doorgaan. Voor een deel van de consulten wordt gebruik gemaakt van videobellen of de afspraak wordt omgezet naar een telefonisch consult. Heeft u een afspraak? Dan hoeft u niets te doen. Als de afspraak niet door kan gaan informeren we u hierover.

Waarom doen we dit?
We vinden het ontzettend vervelend dat deze maatregelen weer nodig zijn. Natuurlijk hadden wij gehoopt dat we de planbare zorg zoveel mogelijk konden blijven bieden naast de zorg voor coronapatiënten. Helaas hebben ziekenhuizen in het hele land te maken met een grote toename van patiënten met corona die ziekenhuiszorg nodig hebben. Alle ziekenhuizen moeten daarom extra bedden beschikbaar stellen. Door het uitstellen van planbare operaties komt er personeel vrij voor de coronazorg.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws