• NL
Gepubliceerd: 19-03-2021, laatst gewijzigd: 08-10-2021

Noordwest begint met vaccineren van hoog-risicopatiënten

In de week van 22 maart nodigt Noordwest de eerste ‘hoog-risicopatiënten ’uit om hun vaccinatie tegen het coronavirus (covid-19) te komen halen. Het gaat om mensen die volgens de Gezondheidsraad met voorrang een vaccinatie moeten krijgen.

Waarom nu vaccineren?
Voor patiënten met bepaalde aandoeningen kan het extra gevaarlijk zijn om corona op te lopen. De coronavaccinatie is voor hen dus extra belangrijk. De Gezondheidsraad heeft geadviseerd wie er in die groep ‘hoog-risicopatiënten’ vallen. Zij krijgen binnenkort een oproep voor vaccinatie in het ziekenhuis waar ze onder behandeling zijn. Noordwest krijgt de eerste partij vaccins voor zijn hoog-risicopatiënten vanaf 23 maart aangeleverd. Omdat het ziekenhuis duizenden patiënten moet vaccineren, die elk 2 vaccinaties krijgen, zal het vaccineren meerdere weken in beslag nemen.

Zelf geen contact opnemen
Patiënten hoeven zelf geen contact op te nemen om een afspraak voor vaccinatie te maken. Noordwest stuurt in de week van 22 maart uitnodigingen per brief naar de eerste groepen hoog-risicopatiënten. In de vaccinatie-uitnodiging van Noordwest staan contactgegevens. 

Moderna-vaccin
Het ministerie van Volksgezondheid heeft besloten dat hoog-risicopatiënten het vaccin van Moderna krijgen. Natuurlijk voldoet dit vaccin aan alle veiligheidseisen.

Andere risicopatiënten
Het ministerie van Volksgezondheid onderscheidt naast hoog-risicopatiënten ook nog andere risicopatiënten. Omdat er nog niet genoeg vaccins zijn voor iedereen, worden zij op een later moment gevaccineerd. Of dat gebeurt bij de GGD, bij de huisarts of in het ziekenhuis is op dit moment nog niet bekend. Op de website www.coronavaccinatie.nl leest u meer over de volgorde van de vaccinaties.

Meer informatie
Op de website www.coronavaccinatie.nl vindt u meer informatie over de coronavaccins. 
Over de vaccinatie van hoog-risicogroepen is goede informatie te vinden op Vaccinatie medische (hoog)-risicogroepen | RIVM
Voor veelgestelde vragen over Moderna en de antwoorden: kijk op Vraag en antwoord coronavaccin Moderna | College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (cbg-meb.nl)

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws