• NL
Gepubliceerd: 30-06-2021, laatst gewijzigd: 03-08-2021

Noord-Hollandse zorgaanbieders slaan handen ineen voor digitale gegevensuitwisseling

Gezamelijke subsidie InZicht 2

Zorgverleners die meer tijd overhouden voor zorg en patiënten die maar één keer hun verhaal hoeven te vertellen en daarnaast meer inzicht en regie krijgen in hun eigen zorgproces. Dat is de ambitie van Noordwest, samen met zeven andere Noord-Hollandse zorgaanbieders. Met dit veelbelovende doel voor ogen nemen we gezamenlijk deel aan een subsidie van de overheid: InZicht 2.

Soepelere digitale overdracht
De subsidieregeling draagt bij aan het mogelijk maken van de digitale gegevensuitwisseling in de regio. Het stelt ziekenhuizen en verpleeg- en thuiszorgaanbieders in staat om onder andere een verpleegkundige overdracht digitaal uit te wisselen en eenheid van taal te ontwikkelen. Voor een nog soepelere en digitale overdracht van gegevens. Daarnaast willen de VVT-zorgaanbieders in de toekomst digitaal gegevens uitwisselen met een zogenaamd PGO – (digitale) Persoonlijke GezondheidsOmgeving – van hun cliënten. 

Toekomstbestendig
Ronald Buijs, de bestuursvoorzitter van De Zorgcirkel: “Alle acht zorgaanbieders zien het belang van regionale samenwerking en de digitale ondersteuning daarvan. Ook vinden we beschikbare en juiste informatie gedurende het hele zorgproces cruciaal voor goede en veilige zorg. Daarbij is digitale gegevensuitwisseling onmisbaar. Met dit gezamenlijke initiatief maken we de zorg in onze provincie toekomstbestendig.”

Regionale samenwerking
Noordwest doet samen met de Zorgcirkel, Evean, Woonzorggroep Samen, Omring, Magentazorg, Vrijwaard en Dijklander ziekenhuis mee aan de inschrijving voor InZicht 2. Binnen Noordwest is digitale gegevensuitwisselingen ondeel van het programma 'Digitaal gastvrij ziekenhuis'. In 2019 en 2020 pionierde Noordwest al samen met Dijklander ziekenhuis, Omring en de Zorgcirkel  op het vlak van eOverdracht vanuit hun samenwerkingsprogramma het Regioplatform.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws