• NL
Gepubliceerd: 20-09-2021, laatst gewijzigd: 20-09-2021

Noordwest beste planorganisatie van Nederland!

Wij zijn zeer trots dat donderdag 16 september bekend is geworden dat Noordwest de PlanMen WFM Award 2021 heeft gewonnen voor beste planorganisatie in de categorie non-profit (landelijk). WFM staat voor ‘workforcemanagement’. Hiermee probeert een organisatie om het beschikbare personeel zo goed mogelijk in te zetten voor het werk dat gedaan moet worden.

Zo zijn we bij Noordwest in staat om zowel op strategisch, tactisch en operationeel niveau de hele keten op elkaar af te stemmen. De afgelopen jaren hebben onze afdeling Capaciteitsmanagement (ACM) en alle andere betrokkenen hier hard aan gewerkt. Zo wordt er gewerkt met de ‘afdeling opnameplanning’ om een zo gelijkmatige instroom van geplande patiënten te creëren, zodat we hier ook het benodigde personeel en bedden op kunnen afstemmen.

Optimaal roosteren
Ook de nieuw opgerichte ‘afdeling personeelsplanning’ is hier een belangrijk onderdeel van. Hierbij gaat het onder andere om de vraag hoe we onze medewerkers zo goed mogelijk kunnen inzetten en er tegelijkertijd ook voor te zorgen dat er een zo optimaal mogelijk rooster voor medewerkers wordt gemaakt. 

Wij zijn heel trots dat we hier met het winnen van deze landelijke prijs ook waardering voor krijgen. En we gaan door zodat we het elke dag een beetje beter kunnen doen, niet alleen voor de patiënt, maar zeker ook voor alle Noordwesters en toekomstige Noordwesters!

Juryrapport
De jury over Noordwest: “Noordwest heeft in het afgelopen jaar grote stappen gezet in de professionalisering en centralisering van de planning, waarin integraal capaciteitsmanagement, toch zo'n beetje de heilige graal van planning in de zorg, daadwerkelijk succesvol gestalte heeft gekregen We hopen dat deze prijs andere ziekenhuizen en zorgorganisaties aanmoedigt om ook stappen te zetten op het gebied van capaciteitsmanagement, omdat Noordwest laat zien wat de waarde hiervan is”. 

Werken bij Noordwest? Bekijk dan onze vacatures op werken bij Noordwest.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws