• NL
Gepubliceerd: 04-10-2021, laatst gewijzigd: 04-10-2021

Verbouw locatie Den Helder start met nieuwe gevel

Maandag 4 oktober start Noordwest met de vernieuwing en verduurzaming van de gevel van de hoofdlocatie in Den Helder. Het Noord-Hollandse bouwbedrijf Ooijevaar voert de werkzaamheden uit. Het vernieuwen van de gevel betekent de start van de complete verbouwing van het ziekenhuis, waarmee Noordwest de zorg voor de regio Kop van Noord-Holland verder toekomstbestendig maakt. De verbouwing vindt de komende jaren in fases plaats, waardoor het ziekenhuis open blijft voor patiëntenzorg. 

Werkzaamheden aan de gevel
De nieuwe gevel wordt in fases gemonteerd aan de buitenzijde van de bestaande gevel. In elke fase wordt een deel van de gevel, van het dak tot aan de grond, vernieuwd (zie de planning onderaan dit bericht). De werkzaamheden worden in nauw overleg met de betreffende afdelingen in het gebouw uitgevoerd. Vanaf 4 oktober 2021 start bouwbedrijf Ooijevaar met de voorbereiding van deze werkzaamheden, waaronder:

  • plaatsen van bouwketen op het parkeerterrein bij de hoofdingang
  • plaatsen van bouwhekken. De hoofdingang, poli-ingang (bij de spoedeisende hulp en huisartsenpost), vondelingenkamer de ‘Beschermde Wieg’ en ingangen voor medewerkers en leveranciers blijven bereikbaar
  • afzetten van diverse parkeerplekken langs de gevel. Om voldoende parkeerplaatsen voor patiënten en bezoekers te garanderen, worden passende maatregelen getroffen
  • snoeien bosschages
  • monteren van een proefopstelling van de nieuwe panelen ter hoogte van de poli-ingang

(tekst loopt door onder afbeelding)

Verduurzaming
De nieuwe gevel zorgt voor verbeterde isolatie en draagt zo bij aan de verdere verduurzaming van Noordwest locatie Den Helder. Eerder werden de installaties al vervangen door energiezuinige varianten en alle benodigde elektriciteit voor de Noordwestlocaties in Den Helder en Alkmaar wordt opgewekt op het nabijgelegen zonne-energiepark ‘De Dogger’.

Complete verbouwing
Komende jaren wordt hoofdlocatie Den Helder volledig vernieuwd. Architectenbureau Leeuwenkamp maakt het ontwerp voor het vernieuwde ziekenhuis. Het definitief ontwerp voor het eerste deel van de verbouwing presenteerde Noordwest op 7 juli 2021. Vooruitlopend op de complete verbouwing opende Noordwest op locatie Den Helder al de nieuwe Afdeling acute zorg. Het spoedplein, waar de spoedeisende hulp en huisartsenpost nauw gaan samenwerken, is de volgende afdeling die verbouwd gaat worden.

Meer informatie en contact
Zie voor meer informatie over alle bouwprojecten van Noordwest: www.noordwestbouwt.nl.
Ontvang actuele updates over de werkzaamheden en hindermeldingen via de Noordwest Bouwt App. Deze app van Noordwest is gratis te downloaden op smartphones via deze QR-code:

Neem bij vragen, opmerkingen of overlastsituaties graag contact op met de receptie/beveiliging van Noordwest Ziekenhuisgroep via tel. 088    - 085 6226.

Planning werkzaamheden gevelvernieuwing
In deze plattegrond van Noordwest locatie Den Helder staat met kleur aangegeven wanneer en op welke locatie de werkzaamheden plaatsvinden.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws