• NL
Gepubliceerd: 08-10-2021, laatst gewijzigd: 11-10-2021

Derde coronaprik voor selecte groep met ernstige afweerstoornis

Patiënten van Noordwest Ziekenhuisgroep met een afweerstoornis of sterk verminderd immuunsysteem die in aanmerking komen voor een 3e coronavaccinatie ontvangen komende week een uitnodiging.

Veel patiënten zijn na een vaccinatie met het Janssen-vaccin of 2 vaccinaties met een ander vaccin voldoende beschermd tegen het coronavirus. Maar er zijn patiënten, bijvoorbeeld patiënten met een afweerstoornis of sterk verminderd immuunsysteem, die na 2 vaccinaties onvoldoende antistoffen hebben opgebouwd. Voor deze patiënten kan een 3e prik zorgen voor betere bescherming tegen het coronavirus. Het gaat om patiënten die onder behandeling zijn van een medisch specialist voor een specifieke aandoening of bepaalde medicijnen voorgeschreven krijgen. Patiënten die hiervoor in aanmerking komen ontvangen uiterlijk in de week van 18 oktober een uitnodiging van het ziekenhuis. De prik wordt gezet bij een GGD-priklocatie. 

Voor andere patiënten is een 3e prik, als oppepper van eerdere vaccinaties, nu nog niet nodig, ook niet voor ouderen.

Algemene informatie
Algemene informatie over de 3e Covid-19 vaccinatie voor immuungecompromitteerde patiënten is binnenkort beschikbaar op de site van het RIVM. Daarbij komt de eenvoudige visuele uitleg nog op de informatiepagina voor de ziekenhuizen/medisch specialisten
Lees op de RIVM-website ook de veelgestelde vragen en antwoorden, deze worden geactualiseerd wanneer nodig.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws