• NL
Gepubliceerd: 20-04-2022, laatst gewijzigd: 20-04-2022

Herhaalprik tegen corona voor selecte groep met ernstige afweerstoornis

Patiënten van Noordwest Ziekenhuisgroep met een afweerstoornis of sterk verminderd immuunsysteem die in aanmerking komen voor een extra vaccinatie tegen corona ontvangen vanaf deze week een uitnodiging voor een herhaalprik.

Veel patiënten zijn na hun basisvaccinatie en boostervaccinatie voldoende beschermd tegen het coronavirus. Maar er zijn patiënten, bijvoorbeeld patiënten met een afweerstoornis of sterk verminderd immuunsysteem, die ondanks eerdere vaccinaties onvoldoende antistoffen hebben opgebouwd. Voor deze patiënten kan een extra prik zorgen voor betere bescherming tegen het coronavirus. Het gaat om patiënten die onder behandeling zijn van een medisch specialist voor een specifieke aandoening of bepaalde medicijnen voorgeschreven krijgen. Patiënten die hiervoor in aanmerking komen ontvangen in de week van 20 april een uitnodiging van het ziekenhuis. De prik wordt gezet bij een GGD-priklocatie. 
Voor andere patiënten is een extra prik, als oppepper van eerdere vaccinaties, nu niet nodig.

Algemene informatie
Algemene informatie over de COVID-19 vaccinatie voor mensen met een (ernstige) afweerstoornis (ook wel immuungecompromitteerde patiënten genoemd) is beschikbaar op de site van het RIVM. 
Lees op de RIVM-website de veelgestelde vragen en antwoorden, deze worden geactualiseerd wanneer nodig.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws