• NL
Gepubliceerd: 29-10-2021, laatst gewijzigd: 29-10-2021

Zorg in Noordwest

De druk op de zorg in Noordwest is nog altijd hoog. Er liggen weliswaar minder COVID-patiënten in ons ziekenhuis dan in de eerste golf, maar het verschil met toen is dat de reguliere acute zorg nu wel gewoon doorgaat. Deze reguliere acute zorgvraag in combinatie met COVID-zorg vraagt veel van ons personeel. Ondanks deze drukte hebben we er binnen Noordwest in de afgelopen periode alles aan gedaan om, naast de COVID-zorg, zowel de acute zorg als delen van de niet-complexe zorg door te laten gaan. We hebben dan ook grote waardering voor alle Noordwesters die zich dagelijks en al zo lang met ziel en zaligheid inzetten voor onze patiënten.

Inhalen
Door een drukke zomer met COVID-zorg in onze regio zijn we, in vergelijking met andere ziekenhuizen in het land, nog amper toegekomen aan het inhalen van de uitgestelde zorg. Wel hebben we, waar mogelijk, al een deel van de zorg ingehaald op onze locatie in Bergermeer en werken we samen met de medische kliniek in Velsen.

Ontwikkeling
Tegelijkertijd kijken we met enige zorg naar de ontwikkeling van COVID-19 en het griepvirus. De voorspellingen laten geen gunstig beeld zien. Ook ervaren we een tekort aan personeel (dit speelt landelijk) en is er een hoog verzuim. Dit laatste komt voor het grootste deel door de hoge werkdruk van de afgelopen 1,5 jaar. Hierdoor konden we bijvoorbeeld ook niet werken met het reguliere aantal operatiekamers (OK’s).

Het plan is om in november weer terug te gaan naar de reguliere OK-capaciteit binnen Noordwest. Of dit ook echt kan, hangt voor een groot deel af van het beschikbare personeel, de ontwikkeling van COVID-19 en het griepvirus. Hierbij zoeken we steeds de balans tussen wat we aankunnen en wat de samenleving van ons vraagt.

Helpen
U kunt ook helpen de druk in het ziekenhuis niet te ver op te laten lopen. Door u aan de regels te houden in het ziekenhuis (1,5 meter geldt binnen Noordwest nog steeds en kom alleen), door u te laten testen bij klachten en door u te laten vaccineren tegen COVID-19 (het merendeel van onze COVID-patiënten is niet gevaccineerd) en tegen het griepvirus als u daarvoor bent uitgenodigd. Dit heeft echt een positief effect op de druk in het ziekenhuis. 

We doen er alles aan om onze patiënten de beste zorg te bieden. Daar kunt u op vertrouwen. Tot slot is het nog goed om te weten dat de afspraken die staan gewoon doorgaan tenzij u door ons wordt gebeld.

#samenbeter

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws