• NL
Gepubliceerd: 16-03-2022, laatst gewijzigd: 16-03-2022

Booster voor patiënten met een ernstige afweerstoornis (update)

Update, 16 maart 2022:

Patiënten met een ernstige afweerstoornis (immuun gecompromitteerd) die eerder een 3e vaccinatie hebben gekregen, komen nog in aanmerking voor een booster als zij deze nog niet hebben gehaald. Valt u in deze patiëntengroep? Dan heeft u hierover een brief ontvangen vanuit Noordwest.

Onduidelijkheid
Er is wat verwarring ontstaan, omdat in de brief wordt gesproken over een 4e vaccinatie. Dit is echter de booster zoals deze over het algemeen is gezet. 

Booster halen via de GGD
Als u deze booster nog niet heeft gehaald, kan u die alsnog halen via het reguliere programma van de GGD. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. Noordwest heeft deze brief verstuurd ter informatie aan de patiënten, maar is hier verder niet bij betrokken.

Heeft u de boosterprik al gehaald, dan kunt u de brief vanuit Noordwest negeren. 
 

- - - - - 

Oorspronkelijk bericht, 9 december 2021:

Uitnodiging 3e vaccinatie via Noordwest

Een kleine groep patiënten ontvangt een uitnodiging voor een derde vaccinatie via het ziekenhuis. Dat gaat om patiënten met een ernstige afweerstoornis. Valt u in deze patiëntengroep? Dan krijgt u een uitnodiging thuisgestuurd. Met de uitnodiging kunt u een afspraak maken op een van de priklocaties van de GGD.

Geen uitnodiging ontvangen?
Heeft u geen uitnodiging ontvangen? Dan hoeft u niets te doen. Voor de meeste patiënten geldt dat ze via de GGD een uitnodiging krijgen voor de boosterprik.

Verschil 3e vaccinatie en booster
Een 3e vaccinatie is voor patiënten met een ernstige afweerstoornis onderdeel van de basisvaccinatie. Bij een deel van deze patiënten is deze 3e prik nodig om goed beschermd te zijn tegen ernstige ziekte of sterfte door corona. Een ander deel van deze patiënten is ook na de 3e prik nog niet goed beschermd tegen COVID-19. Bij wie dat gebeurt is niet goed te voorspellen. Voor de meeste andere mensen bestaat de basisvaccinatie uit 1 of 2 prikken. Zij zijn dan al optimaal beschermd. Daarmee is een 3e prik voor patiënten met een ernstige afweerstoornis iets anders dan een boostervaccinatie voor de rest van de mensen.

Meer informatie over de boostervaccinatie en wanneer u aan de beurt bent vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws