• NL
Gepubliceerd: 11-04-2022, laatst gewijzigd: 11-04-2022

Huize Westerlicht wint Puienprijs 2021

Noordwest Ziekenhuisgroep heeft met de gerestaureerde gevel van Huize Westerlicht de publieksprijs gewonnen tijdens de 'Puienprijsverkiezing 2021' van de Historische Vereniging Alkmaar (HVA)! Het rijksmonument bevindt zich op het ziekenhuisterrein in Alkmaar. Tijdens de renovatie werd het verzorgingshuis uit 1932 gemoderniseerd en verduurzaamd met behoud van originele details. In het pand zijn nu kantoren en de Noordwest Academie gehuisvest. De uitreiking van de Puienprijs werd door de coronapandemie uitgesteld, maar bleek het wachten waard.

Verkiezing
De HVA beoordeelt iedere twee jaar de nieuwe en gerenoveerde gevels en puien in Alkmaar. Zij doen dit in vier categorieën. Per categorie werden vijf panden genomineerd. Huize Westerlicht was genomineerd in de categorie 'zakelijke panden historisch'. Daarnaast organiseerde de HVA een publieksprijs waarbij iedereen kon stemmen op 20 genomineerde panden. In totaal hebben bijna 900 personen een stem uitgebracht. Ruim 30% van deze stemmen ging naar Huize Westerlicht!

Felicitaties
De felicitaties van de HVA gingen uit naar Noordwest Ziekenhuisgroep, architectenbureau DOK-architecten en aannemer Heijmans. “Samen hebben zij ervoor gezorgd dat Huize Westerlicht weer een aanwinst is geworden voor het Alkmaars stadsgezicht.” Op de feestelijke uitreiking waren Peter Geerlings (project directeur nieuwbouw) en Rien van Zuijlen (lid historische commissie) aanwezig namens Noordwest. Zij mochten een fraaie ingelijste foto van Huize Westerlicht in ontvangst nemen en een gevelplaatje met de tekst "Puienprijs 2021". De foto en het gevelplaatje zullen een mooie plek krijgen in Huize Westerlicht.

Cadettenschool
Een leuk weetje is dat in 2003 het Medisch Centrum Alkmaar ook al deze prijs veroverde met de toen net gerestaureerde gevel van de Cadettenschool aan de Wilhelminalaan. Noordwest is er trots op dat de beide rijksmonumenten op haar locatie in Alkmaar fraai gerenoveerd zijn en daarvoor elk de hoogste waardering van het Alkmaarse publiek hebben verkregen.

Informatie en contact
Zie voor meer informatie www.noordwestbouwt.nl
Neem bij vragen graag contact op met bureau vernieuwbouw van Noordwest Ziekenhuisgroep via tel. 072 - 548 2388 / e-mail: vernieuwbouw@nwz.nl (ma t/m do, tijdens kantoortijden)

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws