• NL
Gepubliceerd: 24-01-2023, laatst gewijzigd: 24-01-2023

Uw zorgverzekering in 2023: stand van zaken contracten met zorgverzekeraars

Update, 24 januari 2023:
Noordwest heeft voor 2023 met iedere zorgverzekeraar (en sub-labels) een contract afgesloten. Dit geldt voor alle zorgpolissen, met als enige uitzondering de budgetpolissen van Zilveren Kruis.


- - - - -
Uw zorgverzekeraar moet u uiterlijk in november informeren over de premies, de polissen en welke zorgaanbieders wel of niet gecontracteerd zijn voor 2023. Voor u is het belangrijk om te weten of Noordwest een contract met de zorgverzekeraar van uw keuze. Zo weet u zeker of u ook in 2023 zoveel mogelijk in uw vertrouwde ziekenhuis terecht kunt.


 (Datum laatst gewijzigd: 24-1-2023)

Staat uw verzekeraar er niet tussen? Dan is dit mogelijk een sublabel van de hoofdverzekeraars in de tabel hierboven. In dit overzicht vindt u met welke zorgverzekeraars Noordwest Ziekenhuisgroep reeds een contract heeft afgesloten. 

Noordwest doet er alles aan om zo spoedig mogelijk tot overeenstemming te komen met alle zorgverzekeraars. Met enkele verzekeraars zijn wij nog in onderhandeling. Als uw zorgverzekeraar geen contract heeft met Noordwest, brengen wij het zogeheten passantentarief in rekening. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om na te vragen wat dit voor u betekent.

Controleer uw zorgverzekering
Iedereen die in Nederland woont of werkt is wettelijk verplicht zich te verzekeren tegen ziektekosten. Wilt u zeker weten of uw zorgverzekering de kosten vergoedt? Controleer dan uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Niet alle polissen vergoeden volledig uw ziekenhuisbezoek. Heeft u een budgetpolis van Zilveren Kruis, dan ontvangt u in veel gevallen een rekening voor de eigen bijdrage van ons. 
Om misverstanden te voorkomen, maken wij u erop attent dat u aansprakelijk bent en blijft voor de betaling van uw onderzoek, behandeling en/of opname, ongeacht het feit of u wel of niet verzekerd bent. Hiervoor gelden de algemene voorwaarden.

Meer informatie
Voor informatie over vergoedingen en zorgverzekeringen, kunt u het beste terecht bij uw zorgverzekeraar. Algemene informatie over zorgverzekeringen kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws