• NL
Gepubliceerd: 06-11-2023, laatst gewijzigd: 06-11-2023

Rode Kruis Ziekenhuis verwijst patiënten digitaal naar Noordwest

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) verwijst patiënten van de afdeling vaatchirurgie sinds kort digitaal naar Noordwest Ziekenhuisgroep. Alle benodigde gegevens komen gelijk op de juiste plek in het patiëntendossier, zonder dat de informatie handmatig overgenomen hoeft te worden. Een belangrijke stap in de verbetering van patiëntenzorg. 

Vaatchirurgie 
De afdeling vaatchirurgie is de eerste afdeling van het RKZ die patiënten naar Noordwest verwijst. Joost Bekken, vaatchirurg van het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk: ‘Door digitaal samen te werken en informatie direct op de juiste plek te zetten, voorkomen we de kans op fouten. En het maakt het werk voor onze zorgcollega's ook nog eens een stuk makkelijker. Digitaal verwijzen is gewoon veiliger en handiger!’ 

Digitaal verwijzen 
Met het digitaal verwijzen hebben het RKZ en Noordwest een nieuwe stap gezet om de patiëntenzorg te optimaliseren. Voor alle ziekenhuizen is dit een steeds belangrijker onderwerp. Het houdt de zorg toegankelijk in een tijd dat de zorgvraag landelijk stijgt en het aantal beschikbare zorgverleners afneemt. Digitalisering helpt zorgprocessen te vereenvoudigen en patiënten sneller te helpen. Uiteindelijk zullen zoveel mogelijk verwijzingen digitaal gaan.

Landelijk programma 
Het digitaal verwijzen van patiënten van het ene naar het andere ziekenhuis maakt onderdeel uit van VIPP 5 (Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional). Zorginstellingen krijgen via dit landelijke programma subsidie om digitale informatie-uitwisseling met patiënten en tussen zorginstellingen onderling te verbeteren.

Eerder dit jaar gingen Noordwest en het Dijklander Ziekenhuis ook van start met digitaal verwijzen, zie het nieuwsbericht van 14 april jl.
 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws