• NL
Gepubliceerd: 25-07-2016, laatst gewijzigd: 25-07-2016

Groen vinkje Patiëntenwijzer bloed- en lymfklierkanker

Noordwest Ziekenhuisgroep voldoet aan alle voorwaarden die de patiëntenorganisatie bloedkanker & lymfklierkanker (Hematon) stelt aan goede zorg. De online Patiëntenwijzer bloed- en lymfklierkanker maakt patiënten bewust van wat zij mogen verwachten van de zorg. Als een ziekenhuis voldoet aan de voorwaarden krijgt het een groen vinkje toegekend. Het groen vinkje geeft aan dat de kwaliteit van zorg in onze ziekenhuizen op orde is.

Online Patiëntenwijzer
Voor de Patiëntenwijzer heeft de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties  voorwaarden voor goede oncologische zorg opgesteld. Denk hierbij aan de beschikbaarheid van medisch specialisten, gespecialiseerd verpleegkundigen en multidisciplinair team, het uitvoeren van onderzoek binnen een vastgestelde periode, de mogelijkheid voor psychosociale zorg en de aanwezigheid van schriftelijk voorlichtingsmateriaal. De vorige Patiëntenwijzer bloed- en lymfklierkanker stamt uit 2014. Ook toen kregen onze ziekenhuizen het groene vinkje.

Beroepsverenigingen
De voorwaarden zijn gebaseerd op wat patiënten met bloed- en lymfklierkanker belangrijk vinden en zijn afgestemd met de beroepsverenigingen van artsen en verpleegkundigen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op NFK.nl

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws