• NL
Gepubliceerd: 14-02-2017, laatst gewijzigd: 17-02-2017

App Noordwest Zorg uitgebreid met hartfalen

Onze patiënten met hartfalen kunnen nu ook gebruik maken van de app Noordwest Zorg. Dit betekent dat zij, naast de patiëntenfolder, de voorlichting ook digitaal krijgen aangeboden. Grote meerwaarde voor deze patiënten is de hulp die de app biedt bij het naleven van de leefregels.

Herinnering naleven leefregels

Een goede conditie heeft een positief effect op de gezondheid. Om klachten en verschijnselen vroegtijdig te signaleren en om een eventuele heropname te voorkomen, is het belangrijk de leefstijl aan te passen. Met de app worden hartfalenpatiënten daarbij geholpen. Zo krijgen zij een herinnering (pushnotificatie) voor het innemen van de medicatie en de leefregels: bewegen, gewicht en drinken. Verder legt de app uit waarom dit zo belangrijk is en is er, met foto’s en filmpjes, meer informatie te vinden over hartfalen.

App Noordwest Zorg

Onze voorlichtingsapp maakt het mogelijk patiënten op het juiste moment te informeren over een bepaalde stap in hun behandeling, operatie, onderzoek of bij het naleven van de leefregels. De vakgroep orthopedie is gestart met het gebruik van deze app. Cardiologie heeft zich nu aangesloten, namelijk voor patiënten met hartfalen.

Benieuwd? Zoek de app Noordwest Zorg op in de App Store en Google Play.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws