• NL
Gepubliceerd: 10-03-2017, laatst gewijzigd: 10-03-2017

Open Dag Noordwest Ziekenhuisgroep

Op zaterdag 18 maart wordt de landelijke Open Dag van de Zorg gehouden. Ook Noordwest Ziekenhuisgroep doet mee en zet tussen 11.00 en 15.00 uur de deuren van de locaties in Alkmaar en Den Helder open. In beide ziekenhuizen staan stands met informatie over de zorg in het ziekenhuis en is er gelegenheid om afdelingen te bezoeken.

Een groot aantal specialismen neemt deel. Zo tonen de medewerkers van orthopedie modellen van heup- en knieprotheses en kunnen bezoekers bij oncologie informatie krijgen over o.a. hoofdhuidkoeling bij een chemokuur. Ook is het mogelijk een bezoek te brengen aan radiologie, endoscopie, cardiologie, revalidatie, borstkliniek (locatie Alkmaar) en nierdialyse (locatie Den Helder). Ook andere specialismen zijn vertegenwoordigd tijdens de Open Dag.

Testjes en onderzoeken

Op een aantal poli’s kunnen bezoekers testjes ondergaan zoals een gehoortest en een fit-test. Ook is het mogelijk om cholesterol en bloedsuiker te laten prikken en de bloeddruk te laten meten. Een ontspannende handmassage behoort ook tot de mogelijkheden.

Werkgeversplein

Op het werkgeversplein is informatie te krijgen over Noordwest Ziekenhuisgroep als werkgever. Op het plein kunnen bezoekers onder andere kennismaken met het opleidingsinstituut Noordwest Academie en een overzicht krijgen van de vacatures. Daarnaast is er een Meet & Greet: bezoekers kunnen in gesprek met onder andere leden van de raad van bestuur en verpleegkundigen.

Proeven

Tijdens de Open Dag zijn er meerdere smoothie workshops: hoe maak je een smoothie en welke ingrediënten passen het beste bij elkaar. Ook kunnen bezoekers ziekenhuismaaltijden proeven in een Proeverijtje.

Fotohoek nieuwe bedrijfskleding

Op beide locaties is een fotohoek ingericht met daarbij een kledingrek met de nieuwste bedrijfskleding van Noordwest en andere attributen! Bezoekers kunnen zich verkleden als arts of als verpleegkundige en op de foto gaan. Er is gelijk een afdruk beschikbaar! De leukste foto’s verschijnen de week na de Open Dag op de facebookpagina van Noordwest.

Voor de kids

Ieder kind kan tijdens de Open Dag met zijn pop, beer of knuffel naar de dokter in het Teddyberenhospitaal. Onze speciale dokters staan klaar om ze eens goed te onderzoeken. Voor de kinderen is er tevens een kleurplatenwedstrijd en er worden ijsjes uitgedeeld!

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws