• NL
Gepubliceerd: 04-05-2017, laatst gewijzigd: 04-05-2017

Werkzaamheden Huisduinerweg Den Helder

Maandag 8 mei start de gemeente Den Helder met het vervangen van een gedeelte van de riolering onder de Huisduinerweg. Het ziekenhuis blijft tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar.

Begin februari bleek na een inspectieronde dat het riool hier in slechte staat verkeerde. De rijbaan boven dit riool werd afgezet. De afgelopen periode is gebruikt voor onderzoek en het ontwerp. De werkzaamheden duren ongeveer acht weken. De exacte duur is afhankelijk van weersomstandigheden en mogelijke verrassingen die de aannemer ondergronds tegen kan komen.

Fase 1: van Timorlaan tot PWA-singel

De aannemer gaat het werk in twee fasen uitvoeren. In de eerste fase is de Huisduinerweg afgesloten tussen de Timorlaan tot aan de Prins Willem-Alexandersingel. Tijdens deze werkzaamheden blijft  de verbinding vanaf de Timorlaan naar Huisduinen gewoon mogelijk in twee richtingen. Het verkeerslicht blijft in deze fase gewoon zijn werk doen. Wie vanaf de Timorlaan naar de Kanaalweg wil, wordt omgeleid via de Javastraat en de Polderweg. De omleiding voor fietsers loopt via de Prins Willem-Alexandersingel, Celebesstraat, Bankastraat. Zodra het werk in de eerste fase is afgerond, is dit deel van de rijbaan weer in twee richtingen berijdbaar. Ook de uitrit van het ziekenhuis kan dan weer worden gebruikt.

Fase 2: van Timorlaan tot voorbij ingang ziekenhuis

In de tweede fase wordt de riolering van de Timorlaan tot voorbij de ingang van het ziekenhuis vervangen. Vanaf dit moment is alleen éénrichtingsverkeer mogelijk in de richting van Timorlaan naar het ziekenhuis/Huisduinen. Verkeer vanuit Huisduinen wordt omgeleid via de Duinweg, Jan Verfailleweg en Timorlaan. Op het moment dat KWS aan het werk is bij de hoofdingang komt er een tijdelijk ‘kiss & ride’ bij de ingang van het ziekenhuis.

Wijziging buslijn 31

Tijdens de werkzaamheden in fase 1 rijdt buslijn 31 niet via Oud Den Helder. Daarmee vervallen de haltes Willem Barentszstraat en Prins Hendriklaan. Vanaf het ziekenhuis rijdt lijn 31 via de Timorlaan en de Javastraat naar Den Helder station. In omgekeerde richting rijdt de bus vanaf Den Helder station via de Javastraat en de Timorlaan naar het ziekenhuis om vervolgens vanaf dat punt de gebruikelijke route te rijden.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws