• NL
Gepubliceerd: 24-08-2017, laatst gewijzigd: 24-08-2017

Asbestsanering in huize Westerlicht opgeschort

Noordwest Ziekenhuisgroep kan nog niet starten met het saneren van het aanwezige asbest in huize Westerlicht. De reden om hiermee te wachten is dat Noordwest eerst een ontheffing in het kader van de Wet natuurbescherming (Wnb) moet aanvragen. Deze ontheffing is nodig omdat er vleermuizen (een beschermde diersoort) op de bovenverdieping van Westerlicht huizen.

‘Het is uiteraard niet onze bedoeling om zonder de juiste papieren te starten. Wij gaan dit nu dus eerst regelen,’ aldus bestuursvoorzitter Joop Hendriks. Volgens hem doorloopt Noordwest een uitvoerig vergunningentraject voor de nieuwbouw (eerste fase) van het ziekenhuis. Hiervoor wordt ecologisch onderzoek uitgevoerd en worden  natuurbeschermende maatregelen getroffen. ‘Wij dachten het vergunningenplaatje compleet te hebben. Dit blijkt tot onze spijt niet zo te zijn. Wij zijn blij dat we dit signaal nu hebben gekregen.’

Overzicht werkzaamheden

De asbestsanering van Westerlicht betreft één van de voorbereidende werkzaamheden die ervoor moeten zorgen dat de eerste fase van de nieuwbouw van Noordwest mogelijk is. In deze eerste fase zit namelijk ook de renovatie van huize Westerlicht.

Voor de nieuwbouw geldt een uitvoerig vergunningenproces, inclusief het doen van ecologisch onderzoek, het aanvragen van ontheffingen en het alvast treffen van maatregelen om de natuurlijke omgeving zoveel mogelijk te sparen in aanloop naar de bouwactiviteiten. Zo heeft Noordwest al meerdere vogel- en vleermuiskasten geplaatst.

Het oorspronkelijke bericht over de asbestsanering, d.d. 16 augustus 2017:

Noordwest Ziekenhuisgroep start met het saneren van het aanwezige asbest in huize Westerlicht. De werkzaamheden starten op maandag 28 augustus en zullen naar verwachting 8 weken duren. Tijdens de werkzaamheden kunt u zich veilig om huize Westerlicht begeven. 

Asbest werd vroeger op grote schaal gebruikt. Zo ook in huize Westerlicht.  Nu Noordwest voornemens is dit gebouw te renoveren voor kantoor- en onderwijsfuncties groeit de noodzaak het aanwezige asbest te saneren.

Noordwest heeft een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf in de arm genomen. Om deze werkzaamheden op een veilige en verantwoorde wijze uit te voeren, treffen zij noodzakelijke maatregelen. Een van deze maatregelen is het dragen van beschermende kleding.

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws