• NL
Gepubliceerd: 29-09-2017, laatst gewijzigd: 29-09-2017

Nog geen duidelijkheid concretisering garanties spoedeisende zorg Den Helder

Er is meer tijd nodig om te komen tot duurzame afspraken over de spoedeisende zorg in Den Helder. Half september is door zorgverzekeraar VGZ de garantie afgegeven dat de spoedeisende zorg in Den Helder behouden blijft. Daarbij gaf de zorgverzekeraar aan binnen 2 weken concrete afspraken te willen maken met Noordwest Ziekenhuisgroep over wat deze garantie precies inhoudt. Noordwest wilde voor 1 oktober duidelijkheid over de extra gelden voor het beschikbaar hebben van de spoedeisende zorg op locatie Den Helder. Helaas is het niet gelukt binnen deze termijn concrete afspraken te maken voor de korte en lange termijn.
Noordwest, VGZ én Zilveren Kruis zullen hun gesprekken daarover de komende weken, tot uiterlijk 1 december, vervolgen en tegelijkertijd met de NZa en het Ministerie van VWS in gesprek blijven over de beschikbaarheidsgelden. Het besluit over de toekomst van de spoedeisende zorg in Den Helder is daarmee ook uitgesteld.

Meer informatie

Lees meer informatie over de noodzaak voor extra beschikbaarheidsgelden in het eerdere bericht ‘stand van zaken extra bijdrage om spoedeisende zorg in Den Helder te behouden’.

 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws