• NL
Gepubliceerd: 15-12-2017, laatst gewijzigd: 15-12-2017

Gemeenteraad stelt bestemmingsplan vernieuwbouw Alkmaar vast

De gemeenteraad heeft gisteravond het bestemmingsplan voor de vernieuwbouw in Alkmaar vastgesteld. Jurgen Sernee, lid raad van bestuur: ‘Een belangrijk besluit, want dit maakt de gefaseerde vernieuwbouw van onze locatie Alkmaar ruimtelijk mogelijk. Bij de verdere uitwerking van de plannen blijven we op zoek naar het juiste evenwicht tussen het leveren van kwalitatief goede zorg in de kwetsbare omgeving waarin we ons bevinden.’

Groene omgeving

Noordwest committeert zich in dit bestemmingsplan aan een kleiner gebruiks- en zoekgebied voor het gebouw. Het gebruiksgebied gaat van 5900 m2 naar 4300 m2. Het bijbehorende zoekgebied gaat terug van 8000 m2 naar 4955 m2. ‘De nadere uitwerking van het programma van eisen voor de vernieuwbouw sterkt ons in de overtuiging dat we minder ver de Alkmaarderhout in hoeven te gaan dan oorspronkelijk rekening mee is gehouden. Samen met de 800 m2 voor de toerit van de ambulance komt dit op een totaal gebruiksgebied van maximaal 5100 m2. Hierbij blijft onverminderd van kracht dat we ons blijven inzetten het aanwezige groen zoveel als mogelijk in tact te laten’.

Wanneer het ontwerp nader is uitgewerkt wordt duidelijk wat dit betekent voor de hier aanwezige bomen en het andere groen. Groen dat niet kan worden behouden zal 1 op 1 (in m2 en aantal bomen) worden gecompenseerd. Dus wat op de ene plek verdwijnt komt op een andere plek op het ziekenhuisterrein terug. 

Parkeren

In de eindsituatie zijn er voldoende parkeerfaciliteiten op het ziekenhuisterrein om in de parkeerbehoefte te voorzien. Tijdens de vernieuwbouw vervalt een aantal parkeerplaatsen, omdat die als bouwplaats worden ingericht. Prioriteit is een goed alternatief realiseren voor patiënten, bezoekers en personeel in de avond- en nachtdienst. Hierover zijn we in overleg met de gemeente Alkmaar. In het bestemmingsplan is afgesproken dat aanleg van tijdelijke parkeerplaatsen in het openbaar groen hiervoor niet mogelijk is. Eerder was hier wel sprake van.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op pagina’s over Noordwest bouwt

Het gehele bestemmingsplan is in te zien op de website van de gemeente Alkmaar. Ga naar alkmaar.nl/vernieuwbouw. Uw inhoudelijke vragen kunt u stellen via noordwestbouwt@nwz.nl

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws