• NL
Gepubliceerd: 19-02-2018, laatst gewijzigd: 19-02-2018

Pilot ‘Beweeg je beter!’ tijdens opname

Bewegen is goed voor iedereen. Ook voor een patiënt die in het ziekenhuis verblijft. De conditie blijft beter op niveau en het heeft een positief effect op het herstel. 

Beweeg je beter!

Voor de afdeling fysiotherapie van locatie Alkmaar is het de aanleiding om binnen Noordwest bewegen tijdens een opname onder de aandacht te brengen. Dit doen zij met het project Beweeg je beter! In februari start een pilot met de verpleegafdeling cardiologie (211) en de longafdeling (317) van locatie Alkmaar. Zo zijn er op beide afdelingen voor patiënten gekleurde looproutes uitgezet, staan er hometrainers en is er oefenmateriaal beschikbaar, zoals gewichten of banden van elastiek. Verder krijgt elke patiënt een folder met beweegtips en oefeningen die zittend, staand of liggend zijn uit te voeren. Ook is er een ‘beweegrecept’ voor patiënten die persoonlijk advies nodig hebben.  Ten slotte staan er op www.nwz.nl/beweegjebeter ‘7 minute workouts’ met oefeningen voor als je zit, staat of ligt.

Pilot 

De pilot duurt een half jaar. Het project Beweeg je beter! wordt daarna ingevoerd op alle verpleegafdelingen van Noordwest Ziekenhuisgroep. 

Meer informatie over Beweeg je beter! of lees onze folder 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws