• NL
Gepubliceerd: 05-03-2018, laatst gewijzigd: 08-03-2018

Tijdelijk minder operaties op locatie Alkmaar vanwege griepgolf

Update donderdag 8 maart:
Inmiddels is de situatie genormaliseerd en verloopt het OK-programma weer volgens planning.

 

Oorspronkelijk bericht maandag 5 maart:

Door de griepgolf hebben we momenteel te maken met een zogenoemd ‘vol beddenhuis’ op onze locatie in Alkmaar. Niet alleen de verpleegafdelingen, maar ook de intensive care zijn sinds de kerst structureel volledig (of vrijwel volledig) bezet. Tegelijk zijn er ook medewerkers die de griep hebben, waardoor we te maken hebben met personele krapte.

Gevolgen

Een vol beddenhuis zorgt voor minder doorstroom en uiteindelijk ‘stokt’ de zorg daarmee op onze spoedeisende hulp (SEH). Dit is een onwenselijke situatie voor de acute zorg. Daarom kunnen we niet anders dan maatregelen nemen. 

Maatregelen

Vanaf 6 maart wordt het OK-programma gereduceerd. Van alle operaties die ingepland staan zeggen we er een aantal af. Het gaat daarbij overigens niet om operaties die in dagbehandeling (zonder overnachtingen) plaatsvinden. We kijken uiteraard zorgvuldig voor welke patiënten we de operatie veilig en verantwoord kunnen uitstellen en we plannen voor deze patiënten zo spoedig mogelijk een nieuwe operatiedatum in.

Meer weten?

Staat er voor u een operatie en opname in ons ziekenhuis in Alkmaar gepland de komende week? En vraagt u zich af hoe het met uw operatie gaat? Lees dan de veelgestelde vragen

Veiligheid voor alle patiënten (en zorgprofessionals) staat bij ons voorop. Soms betekent dit dat we een – voor sommigen – onplezierige maatregel moeten nemen, zoals nu het geval is. We hopen dat u hier begrip voor heeft. 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws