• NL
Gepubliceerd: 05-04-2018, laatst gewijzigd: 05-04-2018

Tijdelijke opnamestop klinische longpatiënten Den Helder verlengd

Noordwest Ziekenhuisgroep ziet zich genoodzaakt de tijdelijke opnamestop voor de klinische longpatiënten op locatie Den Helder te verlengen tot 1 september. Hoewel er twee nieuwe longartsen zijn aangenomen, is dit onvoldoende om verantwoord de zorg voor de klinische longpatiënten op locatie Den Helder te hervatten.

Tijdelijke opnamestop

Vanwege de plotselinge uitval door ziekten van longartsen en een landelijk tekort aan beschikbare longartsen zagen wij eind september 2017 geen andere mogelijkheid dan een opnamestop voor zes maanden af te kondigen. Inmiddels zijn twee vacatures vervuld, maar hiermee is de vakgroep longgeneeskunde nog niet op volledige sterkte. Er is nog steeds sprake van ziekte en nog niet alle vacatureruimte is opgevuld. De wervingsactiviteiten worden dan ook opnieuw opgestart.

Uitgangspunten opnamestop

De kwaliteit van zorg is zoals altijd leidend bij opname. Dit betekent dat bij iedere patiënt in nauw overleg tussen de betrokken medisch specialisten bepaald wordt wat het beste is voor de patiënt. De longarts is uiteraard 24/7 hiervoor beschikbaar. De uitgangspunten zijn:

  • longpatiënten waarbij opname op een longafdeling medisch noodzakelijk is, worden opgenomen op locatie Alkmaar
  • longpatiënten waarbij vervoer richting Alkmaar medisch gezien niet verantwoord is, worden op de IC in Den Helder opgenomen. De longarts komt dan naar locatie Den Helder
  • poliklinische longzorg (spreekuur en dagbehandeling) vindt wel doorgang op locatie Den Helder
Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws