• NL
Gepubliceerd: 09-07-2018, laatst gewijzigd: 09-07-2018

Nieuwe expositie in Helders ziekenhuis

In de gangen van Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder zijn weer nieuwe kunstwerken te bezichtigen. Met dank aan de kunstenaars Peter Leguit, Alice van Noppen, Jacqueline Beukers, Barbara Kailola en Thea Warbout Brouwer. De expositie is tot en met september op werkdagen gratis te bezichtigen tussen 08:30 en 17:00 uur.

Licht- en lijnenspel
Geboren en getogen Niedorper Peter Leguit exposeert met eigen fotowerk. Zijn interesse gaat uit naar het zoeken van compositie, licht en lijnen spel. De nu geëxposeerde fotocollectie is samengesteld uit verschillende onderwerpen zoals  natuur, cultuur, portret, landschappen en architectuur. De laatste jaren maakt Peter gebruik van canvas waarop de foto’s worden geprint en geëxposeerd met en zonder baklijst eventueel in kleur. De foto’s van Peter zijn te bewonderen op de gang bij F en G.

Mee op reis
Alice van Noppen legt de indrukken die zij om haar heen in haar vrije tijd opdoet graag vast in foto’s. Tijdens deze expositie wordt een levendige selectie getoond van de ca. 50 mooiste, leukste en boeiendste foto’s die zij de afgelopen 10 jaar in haar nabije omgeving of tijdens haar reizen van Europa tot Nieuw- Zeeland maakte. Aangezien Alice zich actief inzet voor kinderen met autisme,  zal de opbrengst van de verkochte foto’s volledig geschonken worden aan het Autismefonds van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. De foto’s hangen in de gang bij radiologie en orthopedie.

Vitrines
In de vitrines is keramiek te bewonderen van Jacqueline Beukers uit Egmond-Binnen. Er is een grote diversiteit van ronde dieren en vrolijke kleuren. Ook de afwerking zoals met engobes, oxides, glazuur of Raku gestookt zorgt voor verrassende effecten.  De nieuwste werken zijn urnen en abstracte figuren met glooiende rondingen.

Kleurrijke schilderijen
Barbara Kailola uit Den Helder en schildert vooral met olieverf. De kleuren van olieverf zijn intensiever, de kleuren gaat meer in elkaar over. Vooral felle kleuren hebben haar voorkeuren. Haar werk is zeer divers: magische, realistische, surrealistische en abstracte vormen wisselen elkaar af, naar gelang haar stemming of het idee over een bepaald onderwerp. Haar werk hangt in de gang bij de poli geriatrie en reumatologie.

Op de poli-gang op de eerste etage hangen ook de komende 3 maanden nog de kleurrijke schilderijen van Thea Warbout Brouwer.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws