• NL
Gepubliceerd: 23-08-2018, laatst gewijzigd: 23-08-2018

Update: Akkoord ziekenhuis en gemeente Heerhugowaard openbaar

Update donderdag 23 augustus:
Op maandag 9 juli ondertekenden Floor Haak en Burgemeester Bert Blase van de gemeente Heerhugowaard een overeenkomst waarmee het bouwdossier definitief is afgehandeld. Samen met de gemeente is bij de totstandkoming van de overeenkomst besloten de inhoud niet te delen. Gisteren is besloten dat de overeenkomst alsnog wordt gepubliceerd. Hierover staat vandaag een artikel in Noordhollands Dagblad.

Oorspronkelijk bericht van dinsdag 10 juli:
Noordwest Ziekenhuisgroep en de gemeente Heerhugowaard zijn het eens geworden over de definitieve afhandeling van hun bouwdossier. De partijen zijn overeengekomen dat  Noordwest de gemeente Heerhugowaard €2,77 miljoen betaalt voor de gemaakte kosten  waaronder het bouwrijp maken van de locatie en de afwikkeling van de grondpositie.

Vernieuwbouw Alkmaar
Tot medio 2016 troffen beide partijen voorbereidingen voor een nieuw te bouwen ziekenhuis in Heerhugowaard. Aan het plan kwam een einde toen Noordwest concludeerde dat vanwege het meerjarig financieel perspectief de nieuwbouw in Heerhugowaard niet haalbaar was. Na uitgebreid onderzoek werd vervolgens voor gefaseerde vernieuwbouw op de huidige locatie in Alkmaar gekozen.        

Overeenkomst
Bestuurslid Floor Haak: ‘We wilden deze geschiedenis goed afsluiten, samen met de gemeente. We zijn tevreden met deze uitkomst.’ Voor de gemaakte kosten spreekt Noordwest een voorziening aan die in de afgelopen jaren hiervoor is getroffen.   

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws