• NL
Gepubliceerd: 19-07-2018, laatst gewijzigd: 19-07-2018

Noordwest bouwt tijdelijke operatiekamer en hartkatheterisatiekamer

Noordwest ziekenhuisgroep start na de zomervakantie met de bouw van een tijdelijke operatiekamer en hartkatheterisatiekamer. De twee nieuwe ‘units’ komen op het platte dak van de eerste en tweede verdieping en zijn zichtbaar vanaf de rotonde bij de ingang van parkeerplaats Metiusgracht.

Voorafgaand aan de bouwwerkzaamheden wordt er een tijdelijke bouwplaats ingericht. Dit gebeurt in de strook groen die aan de rotonde grenst.

Noodzaak uitbreiding
De nieuwe operatiekamer, in vaktermen een hybride OK genoemd – waarin de nieuwste technieken op het gebied van chirurgie en beeldvorming worden gecombineerd – en de hartkatheterisatiekamer vormen een tijdelijke uitbreiding. De ruimtes zijn nodig om tot oplevering de vernieuwbouw fase 1 patiënten van hoogwaardige zorg te kunnen blijven voorzien. Ze vangen dus een tijdelijke krapte op. Na oplevering van fase 1 (zie onder) worden de ruimtes weer getransformeerd tot reguliere operatiekamers.

Gefaseerd bouwen
Noordwest ziekenhuisgroep heeft gekozen voor gefaseerde vernieuwbouw op haar locatie in Alkmaar. In de eerste fase gaat het (voornamelijk) om de nieuwbouw van de zogenaamde acute as.
Onderdelen van de eerste fase zijn: operatiekamers (complexe zorg), spoedeisende hulp (SEH) en huisartsenpost (HAP), intensive care en verpleegafdelingen complexe zorg. Er volgt hierna nog een tweede fase (rond 2028 gereed) en een derde fase (rond 2035 gereed).

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws