• NL
Gepubliceerd: 13-09-2018, laatst gewijzigd: 13-09-2018

Vaatkeurmerk en Spataderkeurmerk voor Noordwest

Noordwest heeft opnieuw het 'Vaatkeurmerk’ en ‘Spataderkeurmerk’ van Harteraad ontvangen. Dit betekent dat onze zorg voldoet aan de kwaliteitscriteria die patiëntenvereniging Harteraad heeft opgesteld. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van vaatchirurgen, dermatologen, interventieradiologen, vasculair internisten, vaatlaboranten en vaatverpleegkundigen. Voor onze patiënten bevestigt het keurmerk onze kwaliteit van zorg. Noordwest heeft sinds de start van beide keurmerken enkele jaren geleden steeds voldaan aan alle criteria.


Goede kwaliteit van Vaatzorg
Het vaatkeurmerk richt zich op behandeling van aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, aorta en hals. Harteraad wil met het vaatkeurmerk bijdragen aan een goede kwaliteit van vaatzorg in Nederland. Op de website van Harteraad is te zien welke ziekenhuizen in de regio het Vaatkeurmerk hebben. Noordwest heeft naast het algemene Vaatkeurmerk ook keurmerken voor specifieke behandelingen van aneurysma en halsslagadervernauwing.


Behandeling van spataderen
Het spataderkeurmerk helpt patiënten om een geïnformeerde keuze te maken voor een instelling met goede spataderzorg. Het keurmerk wordt toegekend aan ziekenhuizen en behandelcentra die voldoen aan de eisen van Harteraad, zoals het aantal behandelmogelijkheden, certificering van behandelaars en informatie die beschikbaar is voor patiënten. Meer informatie over de criteria die Harteraad hanteert voor het spataderkeurmerk zijn te lezen op hun website.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws