• NL
Gepubliceerd: 21-09-2018, laatst gewijzigd: 21-09-2018

Raad en college Den Helder bijgepraat

Woensdag 19 september zijn het college en de gemeenteraad van Den Helder bijgepraat over de ontwikkelingen op onze ziekenhuislocatie in Den Helder.

Tijdens de presentatie hebben de aanwezigen inzicht gekregen in de investeringen die Noordwest de afgelopen jaren heeft gedaan in onder meer de technische installaties en de brandveiligheid. Daarna hebben ze een toelichting gekregen op de verbouwplannen die de komende jaren op stapel staan. Deze verbouwplannen zijn gepland tot eind 2021.

Gemeentegarantie
Ook de gevraagde gemeentegarantie kwam aan bod. Met de verkrijging van gemeentegarantie kan Noordwest tegen een lager rentepercentage geld lenen waardoor de kapitaallasten voor Noordwest afnemen. Met die afname van kapitaallasten kan de bijdrage van zorgverzekeraars in de beschikbaarheidskosten voor locatie Den Helder ook iets afnemen. Er ligt een aanvraag voor gemeentegarantie bij de vier Noordkopgemeenten, voor in totaal een bedrag van 15 miljoen euro. Noordwest Ziekenhuisgroep investeert in totaal 60 miljoen in de (verbouw)plannen voor locatie Den Helder.

Rondleiding
Na afloop van de presentatie kregen de aanwezigen een kijkje achter de schermen bij onder meer de technische installaties.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws