• NL
Gepubliceerd: 04-10-2018, laatst gewijzigd: 04-10-2018

Inpandige demontage in huize Westerlicht van start

Noordwest Ziekenhuisgroep is deze week gestart met diverse sloop- en demontagewerkzaamheden in huize Westerlicht. Het gaat om niet monumentale en niet constructieve onderdelen in het monumentale pand. Denk aan het weghalen van scheidingswanden, plafonds en vloerbedekking. De buitenkant van huize Westerlicht blijft hierbij ongemoeid.

Noordwest bouwt
De demontage is onderdeel van de voorbereidende werkzaamheden voor een algehele renovatie van huize Westerlicht. Deze renovatie is onderdeel van de vernieuwbouw (fase 1) van het ziekenhuis in Alkmaar.

Dok architecten
Voor de renovatie heeft Noordwest Ziekenhuisgroep het Amsterdamse architectenbureau Dok architecten (DOK) in de arm genomen. Op dit moment legt DOK de laatste hand aan het ontwerp, waarmee huize Westerlicht weer in oude glorie wordt hersteld en een herbestemming krijgt: een kantoor- en onderwijsfunctie (Noordwest Academie).

De realisatie (bouw) start volgens planning in 2019 en zal circa 1 jaar duren. 

Afronding asbestsanering
Al het aanwezige asbest in huize Westerlicht is inmiddels gesaneerd. Asbest werd vroeger op grote schaal gebruikt. Zo ook in huize westerlicht.

Een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf heeft dit werk voor Noordwest Ziekenhuisgroep uitgevoerd. 

C.A. de Groot
Voor de sloop en demontagewerkzaamheden is aannemer C.A. de Groot aangesteld. Dit is een Alkmaars bedrijf gespecialiseerd in sloop- en demontagetechniek.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws