• NL
Gepubliceerd: 07-01-2019, laatst gewijzigd: 07-01-2019

Ovida: samenwerkingsverband rondom zwangerschap en geboorte

Met de lancering van de website en naam: ovida heeft het Centrum voor Geboortezorg Alkmaar en omstreken een grote stap gemaakt. Binnen ovida werken verloskundigenpraktijken, kraamzorgorganisaties en het ziekenhuis in de regio samen aan de verbetering van de geboortezorg.

Deelnemers
In het samenwerkingsverband zijn vertegenwoordigd: Verloskundigenpraktijk Langedijk, Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard, Zonwaard, Verloskundigen Praktijk Alkmaar, Verloskundig Centrum Noord Holland Noord, verschillende kraamzorgorganisaties als De Kraamvogel, KraamZus, De Waarden en de gynaecologen en verloskundigen van Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar. Door samen te werken kan de geboortezorg veiliger, efficiënter en nog patiëntgerichter worden aangeboden. Alle partners van ovida  hebben hetzelfde doel: het leveren van de best mogelijke zorg voor moeder en kind.

Zorg op maat
Ovida levert zorg op maat. Piet Hummel, gynaecoloog bij Noordwest Ziekenhuisgroep, vertelt: ‘Dit betekent dat zorg buiten het ziekenhuis plaatsvindt wanneer dat kan en in het ziekenhuis als dat moet.’ Carola Rodenburg, verloskundige bij Verloskundigen Praktijk Alkmaar vult aan: ‘Hiervoor hebben de verschillende partijen regelmatig overleg en maken zij gebruik van elkaars expertise. Op deze manier kan de zorg persoonlijker met elkaar worden afgestemd, waarin de wensen van de zwangere centraal staan.’ Petra de Wilde, manager geboortezorg bij De Kraamvogel, geeft aan wat de samenwerking voor moeder en kind  oplevert. ‘Sinds de oprichting van ovida is de samenwerking tussen de kraamzorg en de verloskundigen/gynaecologen sterk verbeterd wat ten goede komt aan de kwaliteit van zorg voor de zwangere. Een voorbeeld hiervan is het gezamenlijk geïntegreerd huisbezoek, welke wordt uitgevoerd door de kraamzorg.‘

Website
Op de website www.ovida.nl is informatie te vinden over een kinderwens, zwangerschap, bevallen, de kraamtijd, de verschillende voorlichtingsbijeenkomsten en de deelnemers.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws