• NL
Gepubliceerd: 05-02-2019, laatst gewijzigd: 05-02-2019

Uw toestemming geven via aanmeldzuil en Mijn Noordwest

In uw medisch dossier staat informatie die belangrijk is voor uw behandeling. Met uw toestemming kan het ziekenhuis verschillende gegevens delen met andere zorgverleners, zoals uw huisarts. In sommige situaties kan dit belangrijk zijn. Naast het invullen van een formulier, kunt u nu ook vanaf donderdag 31 januari uw toestemming geven thuis in Mijn Noordwest (uw eigen patiëntenportaal) of in het ziekenhuis bij de aanmeldzuil.

Waar geeft u toestemming voor?
U geeft toestemming voor het delen van: 

Hoe werkt het?
Bij de aanmeldzuil worden beide vragen bij elke patiënt gesteld. Dit stopt als de toestemming is gegeven. U kunt uw toestemming altijd intrekken. Hiervoor gebruikt u het toestemmingsformulier of uw patiëntenportaal Mijn Noordwest. Andere zorgverleners kunnen uw medische gegevens dan niet meer inzien. Via www.nwz.nl/privacy ziet u hoe u uw toestemming kunt wijzigen.

Toestemming geven is belangrijk
In het dossier van een patiënt staat informatie die belangrijk is voor de behandeling. Het ziekenhuis kan met toestemming van de patiënt verschillende gegevens delen met zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling, zoals de huisarts of een medisch specialist buiten Noordwest. Dit kan gaan om gegevens over medicijngebruik, uitslagen van onderzoeken of overdrachtsgegevens. Als een patiënt geen toestemming heeft gegeven kunnen zorgverleners buiten Noordwest deze gegevens niet inzien, ook niet in noodsituaties.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws