• NL
Gepubliceerd: 08-04-2019, laatst gewijzigd: 16-04-2019

Nieuwe expositie in Helders ziekenhuis

In de gangen van Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder zijn weer nieuwe kunstwerken te bezichtigen. Met dank aan de kunstenaars Jos Apeldoorn, Dennis Glorie, Arend Wiersma, Shirley Weiffenbach en Inge en Sebastiaan. De expositie is tot eind juni op werkdagen gratis te bezichtigen tussen 08:30 en 17:00 uur.

Landschappen en dorpsgezichten
Het werk van Jos Apeldoorn hangt aan de wanden bij de poliklinieken op de eerste etage en bij de polikliniek van Geriatrie. Zijn schilderijen maakt hij naar aanleiding van in het veld gemaakte schetsjes. Landschappen en dorpsgezichten in olieverf op doek in herkenbare, maar simpele vormen, waarbij Jos het experiment niet schuwt.

Kleurexplosie
Kunstenaar Dennis Glorie exposeert met zijn schilderijen in de gang bij de polikliniek orthopedie en radiologie. Het is opvallend kleurige en moderne kunst die de witte muren van het ziekenhuis opvrolijken, een ware kleurexplosie.

Portretten
In de gang tussen ingang Timorlaan en de hoofdentree hangt een fotoserie van Arend Wiersma. In deze serie ‘Innemende eigenaardigheden’ tracht Arend een glimp van het karakter van de geportretteerde te vangen. Deze eigenaardigheden variëren uit een bepaalde trek, een blik of een asymmetrisch kenmerk in het gezicht van de geportretteerde.

Vrouwenfiguren
In de vitrines werk van Shirley Weiffenbach: een veelheid aan vrouwenfiguren met ieder haar eigen karakter. Shirley maakt ook graag vrouwengezichten, die ontstaan uit haar fantasie. Ze streeft hierbij naar het weergeven van schoonheid, een weldaad voor het oog, maar ook voor hart en ziel.

Creatieve dagbesteding
Inge en Sebastiaan wonen op de woon/zorginstelling De Parelhoenderhoeve en zijn beide heel creatief. Iedere woensdagmiddag schilderen ze bij Ellie Doolaard. Inge haalt haar inspiratie vooral uit sprookjes en bij dieren. Sebastiaan zoekt op Pinterest foto’s op waar hij zijn inspiratie uit haalt. Ook dit zijn vaak dieren, maar ook abstracte beelden. Het werk van Inge en Sebastiaan hangt op de gang bij de polikliniek van oogheelkunde.

Foto: werk van Sebastiaan

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws