• NL
Gepubliceerd: 27-05-2019, laatst gewijzigd: 27-05-2019

Chirurgie: kies de behandeling die het beste bij u past

Wist u dat bij de behandeling van galsteenlijden en liesbreuk meerdere behandelmogelijkheden zijn?

Vanaf 27 mei start de afdeling chirurgie voor deze 2 ziektebeelden met 2 online keuzehulpen, namelijk bij galsteenlijden en een liesbreuk. De keuzehulp helpt u beter inzicht te krijgen in de behandelmogelijkheden en bij het gesprek met de arts. Samen met uw arts kiest u voor de behandeling die het beste bij u past.

Beste behandelkeuze
Veelal is niet één behandeling de beste; deze verschilt per persoon. Voor sommige mensen is een operatie een goede optie; voor anderen is afwachten de beste keuze. Dit hangt onder meer af van de ernst van de aandoening, uw persoonlijke situatie en – minstens zo belangrijk – uw eigen voorkeuren en overtuigingen. De online keuzehulp kan u hierbij helpen.

Hoe werkt de keuzehulpen voor galsteenlijden en liesbreuk?
De polikliniek chirurgie stuurt voorafgaand aan de afspraak informatie naar uw huisadres. Hierin staan de inlog gegevens en een uitleg over hoe u de online keuzehulp op de computer of tablet kunt invullen. Na het invullen krijgt u een samenvatting van de antwoorden. Deze samenvatting kan uw arts ook inzien. Tijdens de afspraak bespreekt de arts de ingevulde keuzehulp met u. Op deze manier kunt u samen met de arts een weloverwogen keuze maken voor de meest geschikte behandeling.

Andere behandelingen, heb ik ook een keuze?
Keuzehulpen gaan in de toekomst steeds meer ingezet worden binnen Noordwest. Hiermee wil Noordwest meer nadruk leggen op het Passende Zorgtraject ‘Samen beslissen’. Dit betekent dat u samen met uw arts beslist over welke zorg het beste bij u past. Zijn er voor uw behandelingen geen keuzehulpen beschikbaar? Dan kunt u hiervoor in de plaats de 3 goede vragen stellen aan uw arts, zie www.3goedevragen.nl. Deze vragen zijn opgenomen in onze populairste Noordwestbrochure ‘Wat vraag ik aan mijn arts’. Deze vindt u ook in het folderrek bij de ingangen.

Samenwerking
De ziekenhuizen Bernhoven, Tjongerschans en Radboud UMC werken mee aan de doorontwikkeling van de PATIENT+ keuzehulpen voor galstenen en liesbreuken. De verrijking is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Zorginstituut Nederland. Dertien Nederlandse ziekenhuizen, waaronder Noordwest Ziekenhuisgroep, en daarnaast keuzehulpontwikkelaar PATIENT+, Patiënten Federatie Nederland, softwareontwikkelaar Pacmed en zorgverzekeraar CZ, zijn door Zorginstituut Nederland uitgekozen om Samen Beslissen vanzelfsprekend te maken.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws