• NL
Gepubliceerd: 06-06-2019, laatst gewijzigd: 12-06-2019

Noordwest-medewerkers voeren actie voor de nieuwe CAO UPDATE

Update bericht, 6 juni:

De CAO-onderhandelingen hebben nog niet tot een resultaat geleid. De stand van zaken is dat de vakbonden aan zet zijn om te reageren op het door de Nederlandse vereniging van Ziekenhuizen neergelegde eindbod. De vakbonden zijn in 3 ziekenhuizen acties aan het voorbereiden om hun onderhandelingsinzet kracht bij te zetten. Noordwest is een van deze 3 ziekenhuizen. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de inhoud van deze actie gaat zijn. Hierover zijn wij in goed overleg met het actiecomité binnen Noordwest. Het gezamenlijk uitgangspunt hierbij is dat er ruimte is voor actievoeren waarbij de veiligheid voor patiënt en medewerker gewaarborgd blijft.

Oorspronkelijk bericht, 29 mei:

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO Ziekenhuizen zijn in volle gang. Net als in andere ziekenhuizen wordt ook door medewerkers van Noordwest actie gevoerd. Wanneer u een bezoek brengt aan ons ziekenhuis zult u daarom uitingen zien hangen. Actie voeren is natuurlijk een goed recht. Met de actiegroep is afgesproken dat zij dit doen met respect voor de patiëntenzorg. Patiënten zitten hier niet altijd op te wachten. Daar is zeker begrip voor.

De CAO onderhandelingen worden op landelijk niveau gevoerd. De Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen (NVZ) zit namens de werkgevers aan tafel. Namens de medewerkers zitten de vakbonden aan tafel. Dit zijn FNV, FBZ, NU’91 en CNV.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws