• NL
Gepubliceerd: 14-06-2019, laatst gewijzigd: 14-06-2019

Tijd voor het KinderBeestFeest!

Ook dit jaar weer een bijzondere avond in Artis. Het Kinderbeestfeest, waarbij chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen weer gewoon even kind kunnen zijn. Het besloten feest wordt dit jaar voor de 20e keer georganiseerd. Vandaag, vrijdag 14 juni, vertrekt ook weer een grote groep patiënten onder begeleiding van een aantal pedagogisch medewerkers met loeiende sirenes naar Artis. Zij vertrekken rond 16:00 uur vanaf ons ziekenhuis in Den Helder en vanaf 16:30 vanaf het AFAS stadion in Alkmaar. Rond 21:15 uur is het vertrek vanaf Artis. 

‘Niets aan de hand, wel aan de kant!'
De stoet bestaat uit hulpverleningsvoertuigen en touringcars en wordt begeleid door motorrijders van de politie en verkeersregelaars. Tijdens de heen- en terugrit gebruiken de voertuigen optische- en geluidssignalen, onder het motto 'Niets aan de hand, wel aan de kant!'

In Artis
Tijdens het KinderBeestFeest lopen verschillende artiesten rond die voor een goede sfeer zorgen. Verder zijn de CliniClowns aanwezig om de kinderen op te vrolijken, mogen de kinderen helpen de dieren te voeren en zijn er veel extra ruimten geopend, die doorgaans niet toegankelijk zijn voor publiek. 

Organisatie
Het feest wordt georganiseerd door Stichting KinderBeestFeest in samenwerking met diverse hulpdiensten. Ruim 1500 vrijwilligers zetten zich in voor een onvergetelijke dag voor deze grote groep kinderen. 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws