• NL
Gepubliceerd: 07-08-2019, laatst gewijzigd: 07-08-2019

Bereikbaarheid ziekenhuis tijdens EK Wielrennen in Alkmaar

 Van 7 t/m 11 augustus vindt in Alkmaar het EK Wielrennen plaats. Een groot deel van de stad is dan afgezet voor verkeer. Dit heeft op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus ook gevolgen voor de bereikbaarheid van het ziekenhuisterrein. 

Bereikbaarheid ziekenhuis op 9, 10 een 11 augustus
De parkeerterreinen op het ziekenhuisterrein zijn bereikbaar via een andere route en zijn beschikbaar voor patiënten en bezoekers. De organisatie van het EK Wielrennen zorgt ervoor dat dit duidelijk wordt aangegeven. U dient wel rekening te houden met een langere reistijd, omdat de verwachting is dat het erg druk zal zijn in de stad.
Wij adviseren de volgende route:

  • Rij de stad in door vanaf de ring Alkmaar de afslag Kennemerstraatweg te nemen
  • Bij de kruising Kennemerstraatweg – Juliana van Stolberglaan – Prinses Julianalaan gaat u linksaf
  • Sla vervolgens rechtsaf de Wilhelminalaan op, of rij door naar P8. Op de Wilhelminalaan is op 9, 10 en 11 augustus tweerichtingsverkeer toegestaan en de bussluis is die dagen open
  • Alternatief: via de Westerweg - Prinses Julianalaan

Bekijk de plattegrond waarop de beschikbare routes naar het ziekenhuis staan aangegeven.

Goed bereikbaar voor spoeddienst 
De organisatie van het EK Wielrennen zorgt ervoor dat de spoeddiensten altijd het ziekenhuis kunnen bereiken. Hier zijn duidelijke afspraken over gemaakt.

Starlet: bereikbaarheid priklocaties en huisbezoeken
Het evenement heeft met name op 9 augustus gevolgen voor de bereikbaarheid van priklocaties van Starlet en de mogelijkheid tot uitvoeren van huisbezoeken. Lees de brief van Starlet voor meer informatie over hun diensten en de bereikbaarheid van de priklocaties.

Wijzigingen busvervoer
Connexxion rijdt een aangepaste route. Reizigers van en naar het ziekenhuis reizen van vrijdag 9 augustus tot en met zondag 11 augustus via De Hoef. Lijn 1 rijdt tussen S station  Alkmaar en De Hoef. Tussen halte Vincent van Goghlaan en ziekenhuis rijdt de tijdelijke lijn 112. Meer informatie over wijzigingen in het busvervoer kunt u vinden op de website van Connexxion. Wij raden u aan uw reis van tevoren te plannen via de reisplanner

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws