Speciale aandacht in deze bijzondere situatie

“Wij krijgen op onze afdeling met een nieuwe categorie patiënten te maken, namelijk mensen die zonder klachten ineens voor onderzoek naar het ziekenhuis komen. Zij vragen om speciale aandacht in deze bijzondere situatie. Hierop hebben wij ons coloscopiecentrum ingericht”, vertelt Willem Moolenaar, MDL-arts MCA en Regionaal Coördinerend MDL-arts regio Midden-West (Noord-Holland, Utrecht en Flevoland).

De afdeling maag-, darm- en leverziekten is geselecteerd als coloscopiecentrum door Bevolkingsonderzoek Midden-West. Dit betekent dat mensen bij deze afdeling terecht kunnen voor het darmonderzoek (coloscopie). Zij hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen van het Bevolkingsonderzoek Midden-West, nadat bloed in de ontlasting is gevonden.

Een darmonderzoek (coloscopie) is een onderzoek waar veel mensen tegenop zien. Omdat onze professionals van de maag-, darm- en leverziekten dit ook weten, staan zij met hun team klaar om de allerbeste zorg en begeleiding te geven. “Ons team is heel blij dat wij als coloscopiecentrum zijn geselecteerd. Hiermee leveren wij een bijdrage aan het voorkomen en het vroegtijdig signaleren van darmkanker”, vertelt Willem Moolenaar. In 2013 is de MDL-afdeling van het ziekenhuis volledig doorgelicht. Dit heeft uitgewezen dat MCA aan de gestelde criteria voor kwaliteit en veiligheid voldoet.

Alle informatie over de voorbereiding, gang van zaken tijdens en na het onderzoek is te vinden bij bevolkingsonderzoek darmkanker coloscopiecentrum.