'Lot uit de loterij

Mijn naam is Melissa. Ik ben student verpleegkunde. Met mijn blog geef ik je een kijkje in het leven van een leerling verpleegkundige in het ziekenhuis en alles wat hierbij komt kijken. Op deze manier is het net of jij naast mij in het witte pak loopt, terwijl mijn collega’s en ik doen wat we het liefste doen: ons leven wijden aan de zorg en zorgen voor mensen die dit nodig hebben. Kijk je mee?

Tijdens mijn dagdienst droeg ik zorg voor een oudere man die ’s middags een operatie had. Ik hielp hem met douchen, verschoonde het bed, gaf de medicatie enzovoort. Dit allemaal met een gezellig praatje tussendoor. Het viel mij al gauw op dat hij wel van een grapje hield, dus we hebben behoorlijk gelachen, ook met de andere patiënten op zaal.

Ik liep zo nu en dan binnen en zorgde ervoor dat meneer en zijn buren niets te kort kwamen. Aan het einde van de middag zei meneer tegen mij: ‘Ik weet niet of je een vriend hebt, maar zeg maar tegen hem dat hij zuinig op je moet zijn, want jij bent een lot uit de loterij’.

De dag erna stond ik weer op zaal en mocht meneer naar huis. Zijn vrouw kwam hem ophalen, en toen ik afscheid wilde nemen zei ze: ‘oh, jij bent het lot uit de loterij! Hij heeft me alles al over je verteld!’.

Een van de allermooiste dingen van mijn werk vind ik dat ik soms het verschil kan maken in iemands dag. Daar doe je het toch voor?

‘They may forget your name, but they’ll never forget how you made them feel’. 

Lees ook de andere blogs van Melissa