Afhankelijk van uw klachten door spataderen zijn de volgende behandelingen mogelijk.
Inspuiten van spataderen (sclero-compressietherapie)
De dermatoloog spuit een bepaalde vloeistof in uw spadader(en) waardoor de bloedvatwanden met elkaar verkleven en het bloedvat dichtgroeit. U draagt vervolgens gedurende enkele weken een elastieken kous om uw been/benen. Wij adviseren u om op de dag van de behandeling ruimzittende schoenen te dragen die u gemakkelijk kunt aan- en uittrekken.
Foamtherapie
Met behulp van echografie zoekt de dermatoloog de spatader op en gaat na of deze minder goed functioneert. Deze wordt dan ingespoten met een verklevend schuim. U draagt na de behandeling gedurende enkele weken een elastieken kous om uw been/benen. Wij adviseren u om op de dag van de behandeling ruimzittende schoenen te dragen die u gemakkelijk kunt aan- en uittrekken.
Chirurgische therapie (crossectomie)
We kunnen een spatader opereren. De vaatchirurg maakt enkele sneden in de huid, meestal in de lies en/of knieholte. Via deze openingen wordt de ader vervolgens afgebonden.
Muller-therapie
Via 2 hele kleine sneetjes in de huid verwijdert de fleboloog de spatader. Er ontstaan nauwelijks littekens.
Elastieken kous
Als u niet ingespoten of geopereerd wilt of kunt worden, kunnen we u ook goed behandelen met een elastische kous. Bij diepe (onzichtbare) spataderen en vocht (oedeem) in de benen moet u altijd een elastische kous dragen. Wij adviseren u om op de dag van de behandeling ruimzittende schoenen te dragen die u gemakkelijk kunt aan- en uittrekken.
Wat kunt u verwachten na de behandeling van spataderen?
Na een van bovenstaande behandelingen zullen uw klachten verminderen. Houdt u er wel rekening mee dat u na verloop van tijd opnieuw klachten kunt krijgen.
Kosten & vergoedingen
Het kan zijn dat de zorg rondom spataderen niet wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Lees meer over kosten & vergoedingen.
Websites