• NL
 info

Bij een echoscopie, oftewel een echo, brengen we het kind met behulp van teruggekaatste geluidsgolven in beeld op een beeldscherm. U kunt zelf meekijken. Met een echoscopie kunnen we in alle fases van de zwangerschap onderzoeken of de zwangerschap goed verloopt en of de baby zich goed ontwikkelt. Er is geen speciale voorbereiding nodig voor dit poliklinische onderzoek.

Hoe verloopt een zwangerschapsecho?
In het begin van de zwangerschap wordt met behulp van een inwendige echoscopie gekeken of de zwangerschap goed verloopt. Ook stellen we exact vast hoe lang u zwanger bent. Later in de zwangerschap wordt alleen een uitwendige echoscopie gedaan. De gynaecoloog of echoscopist brengt eerst gel aan op uw buik en beweegt vervolgens een zogenoemde transducer over uw buik. Deze transducer zendt de geluidsgolven uit en vangt ze weer op. Een echo is niet pijnlijk en duurt ongeveer 15 minuten.

20 weken echo
Als u 20 weken zwanger bent, komt u in aanmerking voor het zogenoemde structurele echoscopisch onderzoek (SEO). Een gynaecoloog of echoscopist onderzoekt het kind dan op eventuele zichtbare afwijkingen. De polikliniekassistent maakt hiervoor met u een afspraak.

Websites

Geen websites gevonden.

 Folders
Geen folders gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Echoscopie in de zwangerschap, locatie Den Helder