• NL
dr. W.T. (Willem-Peter) Ruifrok
Functie
cardioloog
Aandachtsgebied
interventiecardiologie (fellow) en acute cardiologie
Opleiding
Geneeskunde Rijksuniversiteit Groningen; Cardiologie Universitair Medisch Centrum Groningen
Afdelingen

 

'Tijdens mijn studie geneeskunde in Groningen werd mijn interesse voor de cardiologie gewekt. Ondanks dat het maar 1 orgaan is, heeft het een scala aan ziektebeelden. Het heeft raakvlakken met verschillende andere vakgebieden en er komen steeds nieuwe behandelmethoden, zoals recent het plaatsen van een nieuwe hartklep via de lies. Ik vind het een prachtig vak, het is snel, en met relatief makkelijke onderzoeken kun je al snel een patient goed behandelen en wat betekenen voor hen. In mijn visie moet dat oprecht, eerlijk en met goede uitleg over de ziekte.

Na mijn studie geneeskunde ben ik gepromoveerd op de behandeling van cellulaire schade die ontstaat bij een acuut hartinfarct. Ik ben opgeleid tot cardioloog in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Tijdens mijn laatste jaar van mijn opleiding cardiologie ben ik gespecialiseerd in de acute cardiologie en de interventiecardiologie (dotteren). Het komende jaar zal ik mij hierin verder specialiseren bij de afdeling cardiologie van Noordwest Ziekenhuisgroep.

Daarnaast ben ik instructeur van een spoedeisende hulp cursus. Hierin leren jonge, net afgestudeerde dokters om adequaat spoedeisende hulp te geven en te reanimeren als dat nodig is. Het opleiden van jonge collega’s is een geweldige ervaring, je kan tenslotte maar op een manier dokter worden. In de toekomst wil ik, naast de interventiecardiologie, een grotere rol spelen in het opleiden van nieuwe collega’s.'

Bijzonderheden:

  • promotie RUG (titel proefschrift: Erythropoietin in heart failure, Effects beyond erythropoiesis)
  • instructeur SBMS-cursus (Systematische Benadering Medische Spoedsituaties)
  • lid Commissie van Toezicht van Mesdag Kliniek Groningen


Publicaties:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. W.T. (Willem-Peter) Ruifrok