• NL
M.H. (Martine) Heijblok
Functie
verpleegkundig specialist
Aandachtsgebied
oncologie en palliatieve zorg
Opleiding
Inservice opleiding A-verpleegkundige (1996); BIGRA Spoedeisende hulp opleiding (1998); Master Advanced Nursing Practice (2010); Cursus Palliatieve Zorg voor Medische Specialisten (2014)
BIG-nummer
49040199930
Afdelingen

 

‘Sinds 1996 ben ik werkzaam binnen Noordwest. Na de inservice opleiding kreeg ik de mogelijkheid om direct door te stromen naar de spoedeisende hulp. Na 13 jaar werkzaam te zijn geweest op de spoedeisende hulp op locatie Den Helder, heb ik in 2008 besloten mijn horizon te verbreden. Een vacature als verpleegkundig specialist voor de maatschap interne geneeskunde/oncologie gaf mij deze kans.

Als verpleegkundig specialist sta ik de verpleegkundigen op de afdeling interne geneeskunde bij. Onder supervisie van artsen functioneer ik als een soort zaalarts op de afdeling. Ik verzorg de artsenvisites, stel behandelplannen bij, voer gesprekken met patiënten en diens naasten, regel medicatie en ontslag en doe nog veel meer voorkomende werkzaamheden. Na herindeling van de verpleegafdelingen heb ik er voor gekozen om mee te gaan met de klinische oncologische patiënten.

In 2014 werd ik geënthousiasmeerd door dr. Liesbeth Peters, longarts en kaderarts palliatieve zorg, om mee te doen aan een pilot voor het opzetten van een palliatief team binnen het ziekenhuis. Samen met verpleegkundig specialist Marina van Gaans zijn we begonnen om ongeneeslijk of ernstig zieke patiënten en diens naasten bij te staan door zo mogelijk in een vroegtijdige fase in gesprek te gaan over hun kijk op ziek-zijn, toekomstperspectieven, wensen en levensdoelen, levensvragen en meer.

Sinds 2016 bestaat binnen Noordwest het consultteam ondersteunende en palliatieve zorg (COP-zorg). Naast mijn werk op de afdeling oncologie ben ik nu in deeltijd ook werkzaam voor COP-zorg.

Ik kan zeggen dat Noordwest mij de afgelopen jaren de ruimte heeft gegeven om mij te kunnen ontwikkelen tot wie ik nu ben. Mijn werk doe ik altijd met veel liefde en plezier, de waardering van collega’s en patiënten maakt dat ik dit werk hopelijk nog vele jaren kan doen.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: M.H. (Martine) Heijblok